dissabte, 28 de febrer del 2009

LA CHALLENGE I EL SUPORT ECONÒMIC NECESSARI

La propera celebració de la Challenge tant a Calella com a la resta dels municipis del Maresme, que estan implicats és un d’aquells esdeveniments que l’hem de tractar amb molta cura i responsabilitat.

No és fàcil en els temps que corren que la nostra Ciutat i Comarca sigui escollida per celebrar aquesta prova esportiva complexa d’organització i logística i alhora dóna una molt bona oportunitat -per tractar-se d’una prova internacional i d’un gran nombre de participants – de donar-nos a conèixer a diferents participants de països europeus que de ben segur és una bona tarja de presentació com a municipis turístics que som. Una ocasió doncs important per poder fidelitzar en properes ocasions nous clients turístics .

Però tot això requereix una molt bona disposició , no únicament gestual i retòrica, sinó contundent i perseverant per aconseguir els màxim de suport econòmic de les diferents administracions públiques.

A nivell municipal sorgeix la polèmica quan personalment , i en nom del meu grup, denuncio que tenim constància que la Diputació de BCN ha concedit mitjançant una subvenció directa a l’Ajuntament de BCN de gairebé 3 M€, per celebrar una Competició Internacional d’Atletisme , mentre que en el cas de la Challenge , únicament 30.000 € al Consell Comarcal i 6.000 € a l’Ajuntament de Calella.

És a dir 36.000 € total respecte a 3M€. Comprenen que BCN és la capital de País , però trobem desmesurada la diferència. Estem parlant d’una comarca sencera.

El que em motiva a fer aquest post són 2 qüestions:

  1. Constatar un cop més que l’Alcalde Juhé que alhora és el President del Consorci Turístic del Maresme, no ha insistit prou o no s’ha fet valer suficient, com perquè ens arribi aquesta quantitat tant i tant minsa.
  2. És la resposta del Sr. Jaume Puig justificant que la subvenció que s’ha atorgat a l’Ajuntament de BCN, no és una subvenció directa.

Adjunto el document escanejat a on es pot veure la quantitat exacte i a més llegir amb claredat que es tracta d’una subvenció directa i amb caràcter finalista.

Cliqueu sobre la imatge per a llegir-la amb més resolució

L’equip de govern municipal després de 10 anys encara els hi costa saber de quina manera poden aconseguir més diners i el pitjor és que quan nosaltres ho denunciem (amb paper a la ma) per poder-ho constatar , fan el paper de l’enfadós com sempre , en lloc de pensar que poden fer per millorar les seves relacions institucionals i garantir major eficàcia.

El problema d’aquesta manca de lideratge és que depèn de com vagi aquest any i del suport econòmic que finalment tinguem podria ser que no es consolidés i tenim coneixement que València estan posant diners damunt a la taula per tal de que es celebri allà.

Tant de bo que tot funcioni, nosaltres ajudarem els que sigui possible perquè Calella i el Maresme es consolidi en els propers 5 anys, com lloc de referència de la celebració d’aquesta competició que té caràcter internacional.