dilluns, 18 de desembre del 2017

Perquè torni el president, s'ha de votar al president



Els “inventors” del 155 s’afanyen a treure tot el suc possible a aquesta arma de destrucció massiva, desmantellant el que poden d’aquella Catalunya que van envair amb milers de policies buscant urnes i atonyinant nens, dones i persones grans que van tenir la “gosadia” de fer cua a la porta d’un col·legi electoral amb una papereta a la ma per participar en un referèndum NO autoritzat, que no il·legal (vegis l’article 92 de la intocable Constitución Española).

No deixa de sorprendre la barra amb que Partit Popular i Ciutadans es vanten d’haver salvat Catalunya de les set plagues bíbliques provocades per un govern escollit legítimament i destituït amb una llei feta a mida aprofitant la inexistent separació de poders, sense recordar la catifa vermella estesa per Moncloa a les empreses que volguessin traslladar a terres castellanes la seva seu social.

Als argumentaris dels qui no acaben d’entendre de que va això de la democràcia, s’hi ha instal·lat el missatge que diu que fins a 3.000 empreses han abandonat Catalunya per la por al procés independentista. El que no diuen és que son 300, només, les que han finalitzat el procediment de canvi d’ubicació de la seva seu social (que no de l’empresa) segons dades d’un Departament d’Economia d’una Generalitat en mans del govern de l’Estat. Ah! Per cert... Ni Albiol, ni Rajoy, ni Soraya, ni Arrimadas ni Rivera us diran que, des de l’u d’octubre, 132 empreses de fora de Catalunya han traslladat la seva seu a terres catalanes. Curiós, oi?

Mireu si n’ha fet de mal el procés, a Catalunya, que al tercer trimestre l’economia ha crescut un 3,5%, per damunt de la Zona Euro, que ha estat d’un 2.5%. La producció industrial, a octubre, havia crescut un 4,3%. La despesa del turisme estranger, tot i els atemptats d’agost, ha crescut un 11,5%. Han augmentat un 6,9% les matriculacions de vehicles. La taxa d’atur s’ha situat en un 12,5%, quasi quatre punts per sota de la mitjana espanyola. S’han registrat 39 projectes d’inversió empresarial que sumen un total de 341M€ que han generat 805 llocs de treball. El tràfic de contenidors al Port de Barcelona ha augmentat un 31%. Les exportacions han crescut un 8,4%, quasi cinc punts més que la mitjana espanyola. El nombre de passatgers que han passat per l’aeroport d’El Prat ha crescut un 7,3%, 1,4 punts més que Barajas. L'aerolínia Norwegian ha anunciat que incrementarà un 18% la capacitat en les seves rutes de llarg abast a Barcelona i ha afirmat que no ha notat cap impacte pel procés i que els seus vols amb destinació a Catalunya mantenen una ocupació del 90%. Fa uns dies hem sabut que, IGG, la segona empresa xinesa de jocs per a mòbils, instal·larà la seva seu europea a Barcelona.

Es evident que no és el procés el que ha fet mal a Catalunya. El 21 de desembre tenim l’oportunitat de reprendre la feina al punt on ens van obligar a deixar-la. Corregint errors, definint terminis raonables, recuperant les nostres institucions i, sobretot, aconseguint la llibertat dels qui son a la presó per exercir aquella democràcia que esdevé tant incòmode pels qui continuen ancorats a un passat en blanc i negre i gaudeixen judicialitzant la política per “escapçar” els partits dels qui no pensen com ells.

El 21 de desembre, fem tornar el nostre president legítim; fem tornar el president Puigdemont.