dilluns, 11 de desembre del 2017

Carles Puigdemont; el president candidat a la presidència



Ja fa dies que la campanya pel “21D” acapara portades i temps de tertúlia. Tothom parla de la campanya del que els partidaris del “a por ellos, oe...”, representats pels qui saben que mai guanyaran unes eleccions a Catalunya, qualifiquen d’unes eleccions més, mentre els qui creiem en un futur millor per Catalunya, veiem com una “segona volta” del “1-O”.

El tot poderós i multiinterpetable article 155 de la Constitución Española, ha estat utilitzat per usurpar les institucions catalanes per part d’un Partit Popular convençut de que els 349.000 vots obtinguts a les ultimes eleccions catalanes, li donen el dret a destituir un govern legítim i convocar eleccions a Catalunya.

Aquesta campanya és una autentica prova de foc pels defensors de la democràcia. Que aquells que ens volen vençuts i sotmesos intentin veure fantasmes on no n’hi ha, traient de la màniga presumptes desavinences entre els partits independentistes, és prou d’esperar. Que siguem els propis independentistes els qui ho fem, no és de rebut. Buscar la confrontació entre els qui compartim adversari és inadmissible, ni que sigui per respecte als qui l’u d’octubre van patir a les seves carns els efectes del tripartit del 155.

Tal com ha dit el president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, el 21 de desembre ha de ser una segona volta del referèndum celebrat el diumenge 1 d’octubre que serveixi per restituir el govern cessat utilitzant una legislació de legalitat qüestionable. Qualsevol altra interpretació sobre aquestes eleccions serà donar combustible als qui ens voldrien sotmesos i buits de competències, com una comunitat autònoma de perfil baix.

Son dies de campanya i, en conseqüència, son dies d’enquestes. Soc de les que prefereixen interpretar aquests estudis demoscòpics com un mesurador de l’estat d’ànim col·lectiu, més que com a dipositaris de la veritat absoluta. I una de les coses que deixen clares les diferents enquestes que anem coneixen, és que bona part dels electors segueixen apostant pel president Puigdemont. La intenció de vot que mostren, defineixen prou be l’estat d’ànim de bona part dels 45.000 catalans que van omplir els carrers de Brussel·les. Junts per Catalunya és la llista que millor defineix l’esperit d’aquell 1 d’octubre que ha marcat un abans i un després d’allò que anomenen procés.

Estem en campanya i tothom te dret a defensar, legítimament, el seu candidat. Però no hem de perdre mai de vista l’autèntic objectiu d’aquesta convocatòria electoral; recuperar les nostres institucions, restablir el nostre Govern i restituir el president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont i Casamajó.