dimecres, 11 de juny del 2014

Si, sabia que era possible...



Quan a diversos aparadors de la ciutat els cartells informant dels tradicionals sopars al carrer ens anuncien la proximitat de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, Calella ha viscut, en només una setmana, un seguit de jornades que fan sentir orgullós qualsevol ciutadà d’aquesta ciutat nostra.

A Calella, el dinamisme de persones, entitats i treballadors públics queda demostrat constantment al llarg de l’any amb l’organització dels incomptables esdeveniments que converteixen aquesta ciutat en una de les més dinàmiques de la comarca. Però és en dies com aquests, en que les activitats se solapen les unes amb les altres, que prenem consciencia del veritable esperit emprenedor de la societat calellenca.




Aquest mes de juny ha arrencat amb el tradicional Aplec de la Sardana -l’Aplec Pairal de Catalunya-, que enguany ha arribat tot just després de celebrar-se l’acte oficial de presentació de la capitalitat de la sardana 2015 que, d’aquí a uns mesos, ens cedirà Barcelona. Sense temps de pair-ho, Calella acollia una nova edició de l’”Screamin Festival”. Centenars d’amants de la cultura rock dels anys 50 vinguts de tot el món han portat a Calella la música d’una cinquantena de bandes i han omplert de color els carrers de la ciutat al mateix temps que, dissabte al matí, desenes d’embarcacions del tipus “optimist” navegant davant la costa calellenca, ens recordaven que la ciutat torna a obrir-se al mar organitzant el Campionat de Catalunya de l’especialitat que ha servit per demostrar l’encert de la inauguració de la flamant base nàutica de La Gavina.




Un cop finalitzada la primera jornada d’aquest Campionat, amb els velers arribant a la platja, el Passeig de Manuel Puigverd s’omplia de cotxes i motos d’època amb la que els participants al l“Screming Festival” satisfeien la curiositat de ciutadans i visitants, quasi a l’hora en que l’Ajuntament Vell acollia la inauguració de l'exposició comarcal “El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió, 1702-1714”, un dels actes previstos en la commemoració del Tricentenari.




I l’estiu tot just acaba de començar... Que voleu que us digui? Setmanes com aquesta fan que em senti especialment orgullosa de que els calellencs m’hàgiu donat l’oportunitat de ser l’alcaldessa d’aquesta ciutat que, si vol, pot ser imparable.

Avui fa tres anys que vaig assumir el càrrec, i em sento satisfeta de poder comprovar que -com deia la nostra campanya- una altra Calella és possible.


Gràcies a tots i a totes!