dijous, 10 de febrer del 2011

Challenge: un reconeixement a l’esperit calellenc

La Triatló internacional de Calella, la Challenge Costa de Barcelona-Maresme, ha estat escollida per la Federació Espanyola de Triatló com la millor organització esportiva de l’any 2010.

És un notícia de quina ens hem de felicitar tots els calellencs. La nostra ciutat es capaç d’acollir eficaçment una prova de gran complexitat organitzativa, que es reconeguda internacionalment. La projecció turística de Calella augmentarà i molt especialment en àmbits amb valor afegit com són el d’organització d’esdeveniments i el de turisme esportiu.

Però el més important de tot això és queda demostrat del que som capaços de fer col·lectivament de cara al futur. Si ens ho proposem podem acollir esdeveniments internacionals com és la Challenge; hem demostrat la nostra capacitat de trobar suports institucionals, econòmics i socials per dur a terme la prova. Si volem, si treballem plegats, podem fer-ho. El que Calella es proposi.

Ara tots celebrem el reconeixement de la federació espanyola a la Challenge i ens sentirem cofois. I ara es el moment precís de fer balanç, de veure qui va donar suport, i de quina manera a la prova; de tenir present qui va confiar amb la capacitat de Calella i de qui es va fes el desentès amb aquesta oportunitat per a la ciutat. Determinats responsables polítics de Calella van menystenir públicament aquesta iniciativa sense poder aportar arguments sòlids a la seva actitud, d’això ha quedat constància en les actes del Ple.

Als que creiem que un futur millor per a Calella és possible, que confiem amb esperit de progrés social i econòmic del calellencs, en costa molt d’entendre aquestes actituds poc entusiastes en projectes de futur per a la Ciutat. És molt perillós que les dèries personals o els prejudicis sense fonaments afectin al bon govern de la ciutat i puguin malmetre bones oportunitats col·lectives. A Convergència i Unió ens trobareu sempre a l’altra banda: la de la confiança en l’esperit emprenedor de la ciutat; la que cerca incansablement identificar oportunitats per fer millor Calella; la dels projectes col·lectius per compartir, per fer ciutat i guanyar el futur.