dimarts, 4 de gener del 2011

Benvingut, President Mas


La investidura d’Artur Mas com a 129è president de la Generalitat marcarà, sense dubte, un canvi de cicle polític a Catalunya. No es tracta d’un simple canvi en la correlació de forces parlamentàries i, en conseqüència, de la composició del nostre govern.

El que marcarà aquest nou període és una nova forma de fer política, que ha de trencar els motlles heretats de la transició política i la restauració de la Generalitat de Catalunya. És d’aquesta manera que hem de llegir els resultats de les eleccions del 28-N; el mandat popular per al nou govern. El fet que Artur Mas no hagi estat investit en primera volta i la sensació que ha comportat de dilació innecessària per a una bona part de la població n’és una mostra. Com ho és que el dia següent de les eleccions, determinades forces polítiques es llancessin a discutir a correcuita aliances electorals per a les eleccions municipals; fet que ha estat interpretat popularment un intent desesperat de mantenir quotes de poder. No cal fer seminaris per veure quines són les actituds que provoquen la famosa “desafecció” a la política.

És evident que la tasca primordial del govern d’Artur Mas serà fer front a la crisi, la reactivació de l’economia productiva i fer efectives les polítiques socials existents. Tot i la urgència de la situació, caldrà que la base de l’èxit d’aquest objectiu serà una nova política que posi els interessos de país perd damunt dels interessos dels partits, que trenqui la confrontació sistemàtica entre l’oposició i el govern i que retorni al Parlament el seu sentit de cambra de debat i diàleg, enlloc d’esdevenir una simple tribuna mediàtica de posicions esterotipades allunyada de l’interès general.

Paral·lelament, l’administració catalana haurà d’assolir el repte dels temps que vivim. Hi haurà un impuls per a la seva modernització, per a fer-la més àgil, més eficients, més connectada a la realitat social a quina serveix.

Noves i millors maneres de fer de la política un servei al país; de l’administració, l'instrument dels ciutadans. Un repte col·lectiu obert per a un futur millor.

Benvingut President Mas, tot un País t’espera.