dijous, 11 de març del 2010

Amb les pensions no s'hi juga


La decisió dels socialistes d’augmentar els impostos, de suprimir els 400 € i la modificació dels tipus de retenció de l’IRPF i d’incrementar poc les pensions ha fet que per a molts pensionistes la pensió del 2010 sigui inferior a la del 2009.

Aquests dies no em paro de trobar gent pensionista que estan absolutament indignats en veure’s la seva pensió i les dificultats de sempre per poder arribar a final de mes.

A aquesta circumstància cal afegir que moltes vídues han perdut el complement de la pensió de viduïtat perquè el tripartit no ha actualitzat suficientment el topall.  No tenint suficient amb això el tripartit ha congelat el complement de viduïtat per a l’any 2010 malgrat el “gran acord” de finançament que diuen que van obtenir.

Ja es ven curiós que aquells que parlen de polítiques socials constantment (PSOE i Tripartit) els seus actes en realitat estan lluny d’una autèntica sensibilitat social, com ho demostra també que d’ençà l’inici d’aquesta darrera legislatura del President Zapatero no ha fet res per augmentar les pensions de viduïtat fins arribar al 70% malgrat que s’ha fet un fart de d’anunciar que això era un nova promesa.

A tots aquests fets constatables, cal afegir la fugida endavant per part del govern socialista sobre pensions amb anuncis sorpresa sense respectar el consens de totes les forces polítiques com s’havia mantingut des de l’ inici de la democràcia. Amb les pensions no s’hi juga.

Sort que ara ens ho arreglarà tot aquest anunci que la Fundació “Confianza”  s’ha inventat i que és el famós estosololoarreglamosentretodos.org. A on la frivolitat del publicista i creatiu permet veure Pau Gasol, Andreu Buenafente, Àngels Barceló, animant a tots com si es tractessin d’uns humils treballadors que poden entendre en primera persona les dificultats de la crisi.