dimecres, 9 d’abril del 2008

SOBRE POLÍTICA DE L’AIGUA 1



Fa dies que vull escriure sobre l’Aigua, però la meva reorganització personal d’aquests dies m’ha impedit poder traslladar les meves reflexions a mesura que anaven sorgint nous episodis d’aquest tema tant i tant delicat.

Que l’aigua, és un bé escàs , molt necessari i per tant de gran valor, crec que això ho compartim tots plegats.

Cal mirar molt enrera en el temps , per adonar-nos que aquesta qüestió s’arrossega de molts anys. Sense , fins al dia d’avui, tenir una solució , no a curt termini, sinó estructural , i per tant de País, és a dir a 10/15 anys vista com a mínim. En un tema com aquest no es
poden fer pagats sistemàticament .

I el que és més important , un govern responsable ha de prendre decisions valentes per a solucionar el problema de la sequera.

No és de rebut l’opacitat informativa i l’engany que el Conseller Baltasar ens ha ofert aquests darreres setmanes negant , inicialment, el que nosaltres varem denunciar en plena campanya electoral , de les intencions de fer un transvasament del Segre cap a l’àrea metropolitana , per després admetreu, tot manifestant que era un pacte de silenci amb la Ministra Narbona , un pacte d’ocultació a la societat tenint en compte que hi havien eleccions i per tant no es podien arriscar electoralment.

Llastimós la poca transparència , però també llastimós el cinisme polític . Avui paguem la seva demagògia, i la frivolitat de quan eren a l’oposició i la incompetència (porten 5 anys ja de govern) sense cap full de ruta, en aquests darrers temps que no hagi sigut , mirar al cel a veure si plovia.

Governar i donar garanties dels serveis més bàsics, com ara el subministrament de l’aigua a la ciutadania no és cap joc de nens, i l’exercici de progressisme retòric que queda “tant bé” a les falques electorals , ha de ser substituït per unes solucions a curt i llarg termini, on hi càpiguen també la necessària pedagogia a la ciutadania del que representa un ús incontrolat de l’aigua però també , unes infrastructures que pugui preveure evitar aquest problema a llarg termini.
L’obligació del govern és resoldre tant un problema que pot passar d’aquí 15 dies com preveure evitar-ne un a 15 anys vista.

En el proper post , un comentaré algunes de les valoracions , davant d’aquest greu problema que han fet diversos experts.