dilluns, 27 d’abril del 2015

Amb transparència i participació, seguirem fent camí



La manera de fer política esta canviant. La nova política exigeix, a aquells que hem escollit dedicar-nos a allò que alguns en diuen “la cosa pública”, l’alçada de mires que ens permeti superar els límits entre esquerra i dreta imposats per la vella política. Transparència i participació han esdevingut valors inqüestionables que hem de saber articular en el dia a dia de la nostra acció de govern. Transparència i participació son molt més que unes simples paraules que alguns intenten apropiar-se erigint-se en “descobridors” d’una nova manera de fer política.

Ningú dubta de que el moviment es demostra caminant, i ja fa quatre anys que el govern que represento va iniciar un camí que ara, amb l’arribada d’unes noves eleccions municipals, ens obliga a fer una parada per fer balanç de la feina feta i refer posicions per afrontar una nova legislatura.

És en aquest digne exercici de fer balanç que em sento orgullosa d'haver consensuat totes les mesures de millora pels sectors del turisme i el comerç amb els agents econòmics de la nostra ciutat, especialment en aquelles qüestions especialment sensibles en que ens juguem la nostra imatge com a ciutat. No em cansaré de repetir que de l'incivisme no se'n pot fer negoci, i crec que ha estat un missatge assumit per tothom.

També la Calella de les persones ha estat una prioritat per nosaltres. La voluntat de tenir una ciutat més cohesionada ens ha portat a treballar constantment per la infància, per les dones en circumstàncies vulnerables, i per les famílies amb dificultats. Som conscients que ningú pot quedar al marge de l’ajut si la seva situació ho reclama.

Hem treballat per fer de Calella una ciutat inclusiva i de progrés, amb l’habitatge com a gran programa social, buscant recursos on ha fet falta, aconseguint 40 pisos de la fundació Hàbitat Solidari i creant els horts socials per aturats i col·lectius vulnerables.

Infància i persones grans han estat prioritaris en l’eix de la nostra acció de govern. Per als infants, hem ampliat els recursos i el suport a l’escolarització perquè tots els nens estiguin en igualtat d’oportunitats. Per a les persones grans hem desplegat diverses accions de suport, parant especial atenció a les persones dependents, millorant el suport econòmic a aquells que tenen petites pensions no contributives i organitzant diverses activitats com la Fira de la Gent Gran i tallers.

Una important tasca per la que hem comptat amb el suport i la col·laboració d’entitats com Càrites, Creu Roja, Treball Social de l’Hospital, Associació d’Amics i Voluntaris  de l’Hospital, Oncolliga, voluntaris de La Marató, l’Esplai, les “Hermanites”, residències geriàtriques... A tots ells els vull expressar el meu més sincer agraïment. La seva col·laboració ha estat cabdal per pal·liar els efectes d’una crisi que ha impactat de ple en els anys en que ens ha tocat governar.

Faig repàs de la feina feta durant aquests darrers anys i, allà on miro, veig una ciutat que ha entès que significa participar en les decisions del govern municipal, que ha sabut aprofitar una política de portes obertes i que ha demostrat una gran capacitat de treball en equip.

Estem preparats per governar quatre anys més Calella. Tenim la gent, tenim les idees, la passió i les ganes de seguir “Treballant per a tothom”, per seguir fent camí.