dilluns, 9 de setembre del 2013

11S: TRAM 501




Un any més ens trobem davant de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, que, novament, serà una Diada especial.

La Festa Nacional de Catalunya va prendre, l’any passat, un nou significat. L’onze de setembre de 2012  va significar un punt d’inflexió en la nostra història recent. El poble de Catalunya va sortir al carrer disposat a demostrar que la democràcia no s’ha d’expressar un cop cada quatre anys, sinó que ha de ser la manifestació lliure i permanent d’uns ciutadans que volen expressar la seva voluntat i exigir els seus drets.

Des d’aleshores, l’onze de setembre ja no és només una data en què recordem la nostra història i refermem el nostre present, sinó que, a més, reivindiquem quin volem que sigui el nostre futur com a nació.

Amb aquest esperit, el reconstituït Parlament de Catalunya va aprovar la seva primera llei, el 12 de juny de 1980, en què es deixava constància que la Diada Nacional de Catalunya és la “Festa en la qual la Nació exalta els seus valors, recorda la seva història i els homes que en foren protagonistes i fa projectes de futur”.

En jornades com aquesta, per damunt del desig -compartit o no- d’independència, ha de prevaldre el dret d’un poble a decidir el seu futur. I és en jornades com aquesta que hem de recordar que un poble viu és aquell que combat amb il·lusió el seu destí.

Aquest onze de setembre us animo a treballar, com cada dia, per expressar la voluntat d’un poble, agafant-nos les mans, i expressant el nostre desig d’escollir la nostra pròpia via.

Que tingueu una bona Diada. Visca Catalunya!