dijous, 17 de gener de 2013

#vanasac

Ara li ha tocat a l'Euro per recepta, aquell que també aplica la comunitat de Madrid i sobre el qual no hi ha pressa en actuar i, de retruc, posen al mateix sac les taxes judicials i l'impost als dipòsits bancaris que, dit sigui de passada, ja coneixen a Andalusia i a Extremadura, no fos cas que Catalunya se'n surti malgrat la constant pressió d'una Espanya superba amb aquell ànim constant de voler sotmetre-to tot. 

Si de l'empeny dels mercats financers en rescatar Espanya "si o si" es desprèn que aquest Estat que s'entesta en posar-nos el dit a l'ull és un dels més pobres d'Europa, haurem de creure que es cert que l'alegria dura poc a la casa del pobre; segurament el cava que es deuria destapar a Moncloa la nit del 25N deuria tenir efectes purgatoris quan al dia següent es van adonar que a banda de la pèrdua d'escons de CiU el vot independentista havia crescut amb prou força com per configurar una majoria sobiranista al Parlament. 

Amb tot, no podem negar que el vot de la "por" va ser un dels que millors resultats va obtenir. La caverna mediàtica, amb Pedro J. Ramírez com a solista i els tertulians d'Intereconomia TV i 13 TV fent de comparsa ideològica s'encarreguen dia si dia també de recordar-nos com de desgraciats seriem fora d'Espanya i com som de dolents els catalans amb això de parlar català mentre fan d'altaveu d'aquells que pronostiquen la suspensió de l'autonomia de Catalunya. 

El pitjor desenllaç de l'actual situació no és la suspensió de l'autonomia de Catalunya, sinó la suspensió de l'autonomia de Catalunya per capítols. Ara espanyolitzem la canalla, ara fem volar un parell d'avions militars pel Pallars, ara traiem un submarí pel golf de Roses, ara us anunciem que haureu de retallar 4.000ME més, ara haureu de posar la bandera espanyola també a les escoles, etc i que ningú interpreti que estem disposats a cedir amb això del referèndum, que ja sortirà la Cospedal amenaçant al cap de la reserva indígena titllant-lo de roí per defensar el que pertany a la seva comunitat i que així ho constaten prestigiosos professionals de l'Institut Valencià d'Estudis Econòmics o els del BBVA . 

I tot plegat en nom de la "Santíssima Constitució", text sagrat dels devots d'un temps en que calia deixar-ho tot "atado y bien atado". Ara més que mai cal mantenir-nos ferms amb aquesta guerra psicològica a la que ens sotmeten els actuals governants espanyols i és que ells ho tenen clar #vanasac.