dimarts, 8 de novembre del 2011

Diari de campanya - Pobre Espanya, pobre Catalunya


El debat d'anit entre els candidats del PSOE i el PP va tenir un perdedor clar: Catalunya.
Sense la presència de Convergència i Unió en el debat, la tercera força política del Congrés, Catalunya va ser exclosa. Els problemes que afecten als ciutadans del nostre país no van quedar reflectits, ni els candidats van mostrar cap voluntat de solució.

Els candidats només es van posar d'acord més mostrar la seva voluntat compartida de recentralitzar el poder de l'Estat i reduir les quotes d'autogovern de les autonomies. Tots dos van reconstruir la vella imatge centralista d'Espanya, que sempre troba el consens per anar contra Catalunya.

No hi va haver cap referència a un finançament just de Catalunya través del Pacte Fiscal, ni un sol mot a la única qüestió que pot garantir el manteniment del benestar social a casa nostra.

Es va ignorar el Corredor Mediterrani i les infraestructures necessàries per la recuperació de la nostra economia i la tan necessària creació de llocs de treball. És clar que cap infraestructura que no passi per Madrid no té cap consideració en els plans de treball de Pérez Rubalcaba o Rajoy.

Ignorar Catalunya i les seves necessitats va ser l'únic punt d'acord entre els dos candidats. La resta de qüestions va ser tractades amb la mateixa irresponsabilitat política que ho han fet fins ara. Retrets mutus sense parlar del futur de l'economia productiva i sense posar cap solució damunt la taula. Mentre l'atur segueix creixent, PSOE i PP continuen atacant-se, com han fet el darrers quatre anys.

Pobre Espanya, pobre Catalunya.