dilluns, 21 de març del 2011

COL·LAPSE CIRCULATORI A CALELLA

Els darrers dies del mes de febrer i més enllà de la meitat del més de març, l’ajuntament de Calella ha tallat les cruïlles del carrer Amadeu per fer-hi reparacions. I els criteris de tancament de les cruïlles, en cap moment han tingut en compte les necessitats de mobilitat de la nostra ciutat.

L’alcalde, en el debat de ràdio Calella, va manifestar que, desprès de 14 anys ( fa 12 que estant al govern ) que s’havia fet el carrer, i per tant, intentant culpabilitzar a uns altres, no s’havia fet cap manteniment.

Si això és cert, vol dir que les obres no eren urgents, no eren fruit de un accident o reparació imprevista. No. Le obres les haguessin pogut fer fa 8 o 10 mesos, just abans no tanquessin el carrer Sant Joan. Sant Joan i Amadeu, han estat fins ara les dues artèries principals per entrar al centre de la nostra ciutat

Amb aquesta imprevisió l’ajuntament ha generat un col·lapse de dimensions històriques. Entre el carrer Sant Isidre i el carrer Indústria no es podia entrar a Calella. La circulació direcció Pineda era impossible. El carrer Jovara tallat obligava a desviar els vehicles carrer Ànimes amunt. El tall del carrer Sant Antoni també a la cruïlla amb Amadeu, obligava a sortir a la carretera nacional per circular en direcció Pineda. Les cues varen arribar, en aquest carrer Ànimes de la carretera al carrer llarg.

Suposant que l’obra fos urgent, i que no s’hagués pogut fer en un altre moment, cosa dubtosa, encara s’ha de posar damunt de la taula una mancança de grans dimensions: Els veïns de la zona, que han hagut de modificar les entrades als aparcament, no han rebut NI UNA SOLA EXPLICACIÓ per part de l’ajuntament.

I és que massa sovint, aquest ajuntament dirigit per l’alcalde Juhé té un menysteniment constant cap els ciutadans.

Ni una circular, ni una explicació, ni una solució alternativa. Els veïns per iniciativa pròpia han circulat en contra direcció per arribar a les seves cases, per accedir als seus garatges, etc.

Tot això, encara més agreujat pel que fa als comerciants de tota aquesta zona que han vist amb estupefacció com es complicava , encara més, les seves vendes en aquest temps tant difícils de crisi per tothom.

En definitiva una prova més que l’ajuntament de Calella no és un organisme coordinat. “Cada terra fa sa guerra”. I així és molt difícil, per no dir impossible, que tirem endavant. Cal de manera urgent una altra manera de fer.