dilluns, 22 de novembre del 2010

Qui té por d’una Catalunya millor?

Un del tòpics més emprats per a referir-se a les eleccions és aquell que les qualifica de “festa de la democràcia”. No és el cas de la campanya electoral catalana que alguns han confós amb el passatge del terror, especialment els líders del PSC-PSOE i el PP.

Si hi ha un fil argumental comú entre aquestes dues forces polítiques és el d’alertar constantment els electors del perill que els seus pitjors malsons es facin realitat. Uns malsons que s’obsessionen en identificar amb Convergència i Unió quan ells mateixos són responsables per acció i omissió de la gravíssima crisi econòmica que travessen i de les retallades socials que s’han fet.

Tot això girant la cara a una evidència reflectida en tots els estudis d’opinió: la voluntat de canvi del catalans. Un canvi que s’identifica de manera majoritària amb un govern de Convergència i Unió i els valors que representa la federació: capacitat de lideratge constructiu, responsabilitat, seny i, molt especialment, voluntat de servei als ciutadans.

En aquesta situació el que calia esperar era una campanya electoral centrada en propostes intel·ligents per sortir de l’atzucac polític i econòmic en què ens trobem. El que calia esperar és una crida a la confiança i a la complicitat dels ciutadans per treballar plegats per a un futur millor. Lluny d’això l’actitud és la crida a la por, al pessimisme, fatalisme, al desencís... les actituds que encara ens enfonsaran més.

Ben mirat, aquestes posicions polítiques no ens haurien d’estranyar. Corresponen a qui no considera els ciutadans com persones adultes i autònomes sinó com a individus que han ser tutelats de manera permanent. Són tots aquells que fomenten el clientelisme i la dependència. Així ha estat el govern tripartit, que ha controlat molt i ha protegit molt en lloc d’oferir un govern fort i una societat més lliure.

Sense arguments, només poden concebre la campanya en negatiu i esperar els desembarcament a Catalunya dels líders espanyols mentre repiquen les campanes de la por.

A Convergència i Unió sabem que les millors actituds són les que guanyen el futur que tots desitgem. Així és i serà la nostra campanya. Trobareu la confiança, la seguretat, el seny i les propostes constructives que ens han de dur a una Catalunya millor.