dilluns, 1 de novembre del 2010

LA CONSELLERA MARINA GELI


Aquest passat dissabte 30 d’octubre -a 28 dies de les eleccions catalanes- ens ha visitat a Calella la Consellera Geli. El motiu de dita visita és per anunciar el nou Hospital Comarcal de Calella.

Les explicacions de la Consellera de Sanitat dirigides al Plenari de l’ajuntament i al Patronat de l’Hospital convocats van ser una clara mostra d’electorisme. En lloc de fer un paper molt més institucional, limitant-se a explicar exactament en quina data exacte podem comptar amb el nou hospital, quin paper de coordinació ha tingut Sanitat amb la Direcció General d’Urbanisme per agilitzar al màxim tota la tramitació administrativa, o per exemple de com és pagarà aquesta nova infraestructura , tenint en compte les actuals finances de la Generalitat de Catalunya amb emissió de bons inclosos, la consellera va tenir un paper més com a dirigent del PSC que no com a membre del Govern de Catalunya .

La veritat és que ens varem trobar una Consellera que ens va fer una dissertació política sobre el model Sanitari i va deixar anar algunes perles dignes de ser reproduïdes. Va parlar de la implantació del sistema Sanitari a Catalunya i que ja venia dels darrers anys del franquisme i com aquell qui no vol la cosa va passar del 1974 al 2003 , és a dir, l’arribada del primer tripartit. Tota la política sanitària dels Governs Pujol amb implantació de la xarxa hospitalària i bàsica de salut van desaparèixer en uns moments . Quin poc rigor alhora d’explicar la història.!!!!

Una altra perla digne de mencionar va ser quan va explicar que “mai abans del 2003 “ s’havia invertit tant. Apel·lo a la memòria individual de cada ciutadà per constatar com estava la sanitat i els serveis sanitaris a l’epòca de la dictadura i com estava al 2003 quan va arribar el primer tripartit. A Calella en tenim un exemple molt clar.

Cal afegir a més que aquesta manifestació de que a partir del 2003 és quan s’han fet més coses, li falta un element clar per ser explicat amb la seva plena justícia i és que les arques de la Generalitat el 2003 varen passar de rebre 18.000 M€ a 37.000 M€ , és a dir de 3 bilions de pessetes a 6’5 bilions de pessetes i tot això gràcies als darrers acords de finançament dels governs de CiU.

Una altra perla destacada va ser quan va dir que la Corporació Sanitària del Maresme-La Selva tenia més pressupost que mai per fer front a totes les necessitats hospitalàries. La Consellera sap perfectament que la meitat d’aquest pressupost se’n va amb els medicaments , és a dir en farmàcia, per tant no són en millores de necessitats estructurals o de serveis específics.

En fí una visita encara que sigui a 28 dies de les eleccions , institucionalment lamentable, i en que ens quedem a Calella ?, doncs com molt bé va dir el President de la Corporació Sanitària el Sr. Carles Manté “ .....un cop s’aclareixin les qüestions urbanístiques i quin model de finançament s’ha d’utilitzar ...podrem tirar endavant l’Hospital ...” és a dir en res de nou. Tenim molt clar que no hi haurà hospital nou a Calella sense resoldre de manera positiva els dubtes del planejament urbanístic i els de finançament de les obres de l’hospital.

L’acte-reunió esdevé un acte purament electoralista orquestrat per l’alcalde de Calella, en Josep Maria Juhé i la Consellera de Sanitat Marina Geli. A menys de 30 dies de les eleccions venen a Calella per anunciar res de nou. Això si, volent solemnitzar l’acte amb tots els regidors i convocant el Patronat de l’Hospital, que per cert, feia TRES ANYS que no convocaven.

Els membres del grup municipal de CIU, també volem l’hospital i el plantejarem i defensarem amb més dosis de realisme i de viabilitat.