dilluns, 11 de gener del 2010

LA CARTA ALS REIS PEL 2010. (II) - CATALUNYA



Catalunya està en any electoral. És evident que demano un gran triomf per Convergència i Unió. És la meva opció. Però més enllà de les sigles que aconsegueixin una majoria sòlida per governar, si així ho desitja l’electorat, la meva carta als reis, els que crec que és inajornable per Catalunya com a país, com “el meu país” és,  la recuperació dels valors de pàtria que es varen mantenir amb Prat de la Riba, amb Macià, amb Companys, amb Tarradellas, amb el President Pujol i també en bona part amb el President Maragall.

L’actual govern de la Generalitat pot fer coses amb més o menys encert, sincerament crec que amb molt menys que amb més,  però el més preocupant per mi és la clara voluntat de desnacionalitzar el país. La falta d’objectius clars com a nació. Cap ambició ans el contrari, cada cop són més una Diputació General.

Alguns exemples: La presència de la Generalitat en la gestió de l’aeroport del Prat es farà amb l’eficiència com a objectiu. I ells aplaudeixen. Eficiència per fer què? Amb quin objectiu o objectius? Blanco té un objectiu clar: Potenciar Barajas. Amb aquest objectiu, al Prat ha de primar l’eficiència en relació a aquest objectiu. I aquí aplaudim. No tenim objectius de país?

Ens han traspassat rodalies, sense vies, ni catenàries, ni estacions. Diuen que a Catalunya invertiran 4000 M€ , lluny dels 5.000 M€ de Madrid i més lluny encara dels 6.135 M€ que va prometre la Ministra Chacón quan era Cap de Llista a les Generals. I aquí el Govern Català accepta i  aplaudeix. Quins són els nostres objectius de país?

Ens traspassen la N-II del Maresme, 21 mesos després de la fotografia de la Ministra Alvarez amb el Conseller Nadal. Ara veiem una altra fotografia amb el Ministre Blanco i dels 400 M€ que parlaven  -fa 21 mesos- ara ens diuen que arriben per aquest 2010, 75 Milions.  És a dir, dia passa, any empeny, i aquí el govern català aplaudeix content. Quins són els nostres objectius de país?

Catalunya Ràdio ha dotat una partida de 41 milions d’euros per jubilacions anticipades. Amb quins criteris?. A “I CAT FM” volen reduir la música en català. Sembla que l’objectiu és clar: “arrancar la crosta nacionalista”. I aquí el govern aplaudeix.

El govern de Zapatero de les 235 noves competències que marcava el nou Estatut de Catalunya, n’ha traspassat 4 de complertes . El Conseller Saura es va marcar 40 Traspassos abans de finalitzar aquesta legislatura catalana i ara en canvi només amb 4 aplaudeixen Zapatero.

Està clara quina és la meva carta al reis. Un desig personal però també, i ho dic sincerament, una necessitat de canvi a Catalunya. Canvi de lideratge, canvi d’objectius. Imprescindible per fer noves polítiques, més socials, més per tothom, més per la majoria del país i més d’acord amb la nostra tradició moral, social , política i sobretot nacional.

Anys 2010, l’any del canvi a Catalunya.