dilluns, 9 de juny del 2008

LA SANITAT A CALELLA : EL NOU HOSPITAL I EL CONSENS NECESSARI

Aquests darrers dies se n’ha parlat especialment de la construcció del nou Hospital de Calella, promès per la Consellera Geli i de les necessitats sanitàries de la població i llur demanda social.

La qüestió és que debatem la ubicació d’aquesta futura instal.lació , però també divergem sobre el model de servei sanitari, és a dir perquè no un CAP , les 24 hores obert atès l’increment de la població i la saturació del servei d’urgències ??

Tots els partits polítics volem el millor pels nostres conciutadans , i especialment tot allò que té a veure amb els serveis socials o com en aquest cas amb la salut. La discrepància rau però, en la forma i fons de com afrontar i plantejar aquestes qüestions tant sensibles i amb forta demanda social.

Em refereixo a la forma. Un cop la Consellera Geli va confirmar que es faria un nou Hospital a Calella, el que calia era posar-se a treballar i cercar un espai idoni que respongués el més ràpidament possible a les necessitats i demandes bàsiques que
requereix el Departament de Sanitat, i calia sobretot amb una obra d’aquestes característiques anar plegats tots els partits polítics. És per això que he trobat a faltar una convocatòria feta per part de l’Alcalde a tots els Caps de Llista de Calella , a fi i efecte de poder sumar esforços en aquest projecte tant important per la nostra Ciutat. No es pot parlar de consens i en canvi no participar de qüestions tan estructurals per a la nostra Ciutat com és un nou Hospital.

Pel que fa al fons. És evident que el responsable de la política Sanitària és el Departament de la Generalitat, però també és cert que des dels governs municipals han de ser capaços de traslladar les demandes socials que reben com a primera autoritat al territori. La figura del Consorci del Maresme i la Selva , com òrgan Sanitari descentralitzador té la funció d’avaluació , diagnosi i seguiment dels objectius sanitaris al territori , però no pot suplir en absolut, les legítimes aspiracions i demandes socials que vulguin canalitzar els responsables polítics dels municipis.

Vull insistir especialment en l’aspecte de consensuar totes les forces polítiques – i recordo que CIU és la majoritària a Calella- totes aquelles qüestions que són estructurals per la nostra Ciutat , és a dir, aquelles que va més enllà d’una legislatura i de dos i per tant cal que el treball i resolució ha de tenir la màxima implicació per part de tothom , estem parlant de qüestions que se’n beneficiaran més d’una generació de calellencs.

Ho vaig dir en el debat a Tele-Calella, sovint només es recorre a l’oposició i s’apel.la al mot de “consensuar” quan existeixen dificultats, mentrestant tot sembla indicar que es prefereix donar l’esquena al partit majoritari, encara que el “to” que s’utilitzi sempre sigui el del bon rotllo, però alhora de la veritat , res de res .

Ja vaig comunicar a l’Alcalde que en els propers dies presentarem formalment les nostres alternatives d’ubicació del futur nou Hospital .