dimarts, 26 de febrer del 2019

Inversions amb retorn social i cultural

Foto: Ràdio Calella Televisió



Sovint dic que la feina no ens deixa fer la feina i és que -en bona mesura- la voluntat de tirar endavant tots els projectes que tenim en ment i la complexitat moltes vegades comporten, ens impedeix avançar al ritme que voldríem.

Aquest dilluns he pogut viure un d’aquells moments que donen sentit al sacrifici que, sovint, comporta dedicar-se a la “cosa publica”.  Hem aprovat, en Ple, una norma urbanística que permetrà realitzar una important inversió. L’empresa Aldi transformarà l’actual aparcament “Hospital 2”, en un espai generador d’oportunitats i de millora del dia a dia dels calellencs.

Aldi i l’Ajuntament de Calella, hem acordat la construcció d’un espai que permetrà la creació de 144 places cobertes d’aparcament a tocar de l’Hospital de Calella. A més, Aldi cedirà a l’Ajuntament de Calella el dret de volada de l’edificació; 2800 m2 repartits en tres plantes. Un espai que, a més, permetrà recuperar i visualitzar les restes arqueològiques trobades en aquell indret.

Es evident que, disposar d’un espai com aquest a tocar d’un Hospital en constant creixement, ens ha de fer pensar en oferir-lo al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya perquè en disposi com cregui convenient, amb l’objectiu de millorar el servei als ciutadans.

Així ho he comunicat a la Consellera Alba Verges. Així es com en una operació d’allò que en diuen “win win”, transformem una inversió privada en una millora de la vida dels ciutadans. Alguns hi veuran un aparcament. Altres i veuran un centre comercial. El que no hi podem deixar de veure, és una oportunitat per millorar el servei als ciutadans amb qui ens vàrem comprometre. Per això volíem governar Calella, i per això ho volem seguir fent, perquè junts, som imparables…