dimarts, 6 de febrer del 2018

Calella, “Ciutat del Bàsquet Català 2018"



Sempre he cregut en l’esport com a transmissor de valors, exemple de disciplina i element indispensable per a una vida saludable.

Des del primer moment, el Govern que tinc l’honor de presidir va fer una aposta ferma per la promoció i la protecció de l’esport de base, en qualsevol de les seves disciplines.

Vàrem assumir el compromís de vincular Calella i l’esport, convertint la ciutat en seu de competicions de primer ordre com la “Volta Ciclista a Catalunya”, l’”Ironman”, la “Mitja Marató”, el recent impuls del circuit inclusiu “Sumant Capacitats”, l’adhesió a les “Vies Braves”, la designació de Calella com a “Vila Europea de l’Esport 2016” o la designació com a seu dels “X Jocs Special Olympics”.

Recentment, Calella ha assolit una altra de les fites de l’agenda esportiva local, prenent el relleu a Sant Cugat del Vallès com a “Ciutat del Bàsquet Català 2018”, una iniciativa impulsada per la Fundació del Bàsquet Català que pretén fer “un reconeixement als homes i dones del bàsquet de l'àmbit territorial elegit, que han propiciat el seu desenvolupament, creixement i popularització”.

No és casual que aquest any, la “Ciutat del Bàsquet Català” sigui Calella, on aquest esport ha fet fortes arrels gràcies, en bona part, a la feina del “Club Bàsquet Calella” que, enguany, commemora el seu 50è aniversari, quan fa 90 anys que el pare Eusebi Millán, dels Escolapis de Calella, va portar aquest esport a la ciutat.

Em consta que la gent del Bàsquet de Calella -que històricament ha format part activa del teixit associatiu de la ciutat- afronta aquest repte amb la mateixa il·lusió i energia amb la que, ens els moments més foscos de la postguerra, un grup de calellencs van reprendre amb força la practica d’aquest esport vivint, sota les sigles de “J.A.C.E. Calella”, el moment més gloriós del bàsquet local, portant el Club a la màxima categoria i compartint “parquet” amb el Barça, el Joventut, el Montgat o el Real Madrid.

La designació de Calella com a “Ciutat del Bàsquet Català” arriba en un bon moment pel bàsquet calellenc. En l’actualitat el Club compta amb 21 equips federats de totes les categories (13 masculins, 6 femenins i 2 equips mixtos d’iniciació) amb un total de 261 esportistes, 23 tècnics, 32 delegats d’equips i 8 delegats de camp, sumant un total de 324 llicències federatives.

Club Basquet Calella i Ajuntament treballarem plegats per fer de Calella la més digne mereixedora d’aquesta capitalitat. Farem una bona feina, n’estic convençuda.