dissabte, 4 de novembre de 2017

"Si estàs passant per un mal moment, continua avançant”En els últims anys hem pogut assistir a un màster de manipulació del missatge que ens ha portat del comiat “en diferit” de Barcenas -el tresorer del partit més corrupte d’Europa- fins al referèndum “il·legal”, eufemisme amb que el govern del Partit Popular s’ha referit a un referèndum “no autoritzat”.

Que no ens robin les paraules. Que no ens parlin d’expresident i d’ex consellers. Tenim president i tenim consellers, i tots ells formen el Govern legítim de Catalunya, aquell escollit a les urnes amb el vot dels catalans. I si, el president de Catalunya potser no és un exiliat, però ara mateix està a l’exili. Ningú marxa per voluntat pròpia lluny de casa i de la família.

Després de set manifestacions milionàries pels carrers de Catalunya en que els catalans hem demostrat que estem emprenyats, al govern del Partit Popular no li ha sortit ni una carícia, ni una paraula amable, ni un gest per intentar acostar-se a la Catalunya “rebel” i interessar-se pels motius del seu malestar. Ha preferit entrar en l’espiral del “cuanto peor mejor para el suyo beneficio politico”, travessant línies vermelles de quatre en quatre fins a posar-se al nivell dels governs més absolutistes al cant del “a por ellos, oe...”, amb un fiscal titula documents com a “Mas dura sera la caida”, sentint-se tots plegats “mucho españoles”.

I mira cap a una altra banda l’Europa que hauria de facilitar la restitució del govern legítim de Catalunya, la sortida dels seus consellers de la presó i la tornada del president, l’alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, retornar la sobirania robada al Parlament de Catalunya, tancar els sumaris oberts contra alcaldes de tot Catalunya, restituir l’honor del president Mas, el conseller Homs i les conselleres Rigau i Ortega, restituir al seu càrrec el Major Trapero i retornar a les seves bases els milers de policies i guàrdies civils desplaçats a Catalunya per mantenir fresca l’amenaça de la porra.

Però això és massa. Massa, per a un govern que es vanta de l’aplicació lliure d’un article incert copiat d’una constitució alemanya que va permetre Hitler assolir el poder absolut. Massa per qui ens vol captius i desarmats i, si pot ser, humiliats. Massa per qui ha trobat, en el procés, la millor manera d'aconseguir que ningú parli dels 900 càrrecs del Partit Popular investigats per corrupció.

Hem arribat massa lluny com per tornar enrere. Com va dir Winston Churchill, “si estàs passant per un mal moment, continua avançant”.

Ens veiem a les urnes.