dimarts, 2 d’agost de 2011

CALELLA : ARITMÈTICA VERSUS RESPONSABILITAT

Aquest darrer dijous de juliol varem celebrar el primer ple ordinari d’aquest mandat. Hi havia diversos punts, però crec sincerament que pel futur de la ciutat cal destacar l’aprovació del conveni amb ADIF que cedeix a l’ajuntament de Calella l’aparcament de la Renfe per un període de 25 anys, amb un lloguer simbòlic. 1.100 euros l’any.

I com a temes molt importants, en el despatx de l’alcaldia varem donar compte de dos fets negatius de grans transcendència econòmica. Hem perdut els recursos en relació al pagament de l’IBI de les autopistes dels anys 2003 al 2010 el que significa que l’ajuntament deixarà d’ingressar 1.350.000 €.

La segona noticia negativa era que la liquidació del PIE (participació en els tributs de l’Estat) de l’any 2008, ha estat negativa i que l’ajuntament haurà de tornar, de la mateixa manera que ha estat noticia aquesta setmana per les comunitats autònomes, els imports rebuts en excés. Això significa per Calella l’important xifra de 848.570 euros, que haurem de tornar en cinc anys.

En aquest context de bones i males noticies, els tres grups de l’oposició varen fer tripartit per “imposar” a l’equip de govern una moció que ens vol obligar a gastar l’any proper uns 200.000 euros en la redacció del projecte de cobriment de la Riera de Capaspre per damunt del carrer Sant Jaume.

El tinent d’alcalde de Territori,Jordi Sitjà, en nom del govern va presentar una moció alternativa que havia sigut lliurada als membres dels 3 partits a on intentàvem donar alternatives reals tot comprometent-nos a realitzar els estudis previs necessaris per assegurar que el projecte pugui ser viable. No podem oblidar que la responsabilitat de gestió de la Riera és de l’Agència Catalana de l’Aigua i que de manera tradicional ha mantingut una actitud restrictiva pel que fa a canalitzacions i cobriments de rieres. L’equip de govern posàvem damunt la taula una solució prèvia per assegurar que el cobriment fos possible econòmicament, tècnicament, i legalment.

Doncs el tripartit de PSC-ERC-PP, no va atendre a raons. Volen que gastem 200.000 euros en aquest projecte que no està gens madur. Aquest import és el 25% de la capacitat d’inversió de l’ajuntament per a l’any 2011. Podem entendre algunes confusions dels grups de l’oposició, per falta d’experiència, en aquests temes específics com són la Sra. Gomez (ERC) i el Sr. Campoy (PP), però ens costa molt d’entendre que una persona que fins fa 50 dies era l’Alcalde de la ciutat sigui capaç de liderar aquest projecte, i encara més el mateix dia que donem a conèixer que l’ajuntament de Calella haurà de tornar els diners abans esmentats i deixarà de percebre més d’un milió d’€

És evident que per l’ex-Alcalde Juhé era més important una fotografia amb el govern de perdedor, que una entesa amb la ciutat de Calella com a guanyadora. Ningú m’ha d’ensenyar a afrontar les adversitats, crec que ho he demostrat de manera positiva al llarg dels darrers quatre anys. Però si de veritat volem pensar en el millor per la ciutat, el més aconsellable seria donar 100 dies de marge, com s’ha fet sempre, i com es fa amb la majoria d’administracions que desprès d’unes eleccions hi ha un canvi de color polític.

Però sembla que per alguns el més important no és això. Els polítics hem escollit una professió o afició, que ens obliga a estar a l’alçada. L’important no som nosaltres mateixos. L’important és o hauria de ser la ciutat.

Adjunto la Moció presentada per PSC-ERC-PP
Adjunto l'Esmena de substitució presentada per l'equip de govern (CIU)