dijous, 29 de juliol de 2010

S’HAN ACABAT LES CURSES DE BRAUS A CATALUNYA


Avui 28 de juliol s’han produit un debat interessant al Parlament de Catalunya . És evident que alguns ciutadans poden pensar que hi han altres debats més prioritaris, però la dinámica parlamentària i la propia democràcia ha de garantir que les ILP (Iniciativa Legislativa Parlamentària ) tinguin la seva veu i la seva possibilitat de traslladar en Cambra Parlamentària allò que promouem els ciutadans.

180.000 signatures avalaven i impulsaven aquesta petició popular. He seguit amb interés el debat al Parlament , de ben segur motivada per la meva implicació en el procès de ja fa uns anys en l’elaboració de la Llei de Protecció dels Animals. Crec que ha estat un debat de nivell amb respecte per totes les posicions i exposicions manifestades, però sobretot per uns excel.lents –al meu entendre- arguments a favor de la prohibició. Respecto a aquells que han votat per la continuitat de les curses de braus , però la meva opinió en aquesta qüestió és inequívoca.

Josep Rull en nom de CIU ha exposat essencialment les raons per abolir aquestes Curses ; cap raó cultural, cap arrelament social, és motiu suficient per mantenir una tradició sagnant i cruel que xoca frontalment amb els valors del Segle XXI. També en Francesc Pané d’ICV ha fet una exposició potser més poètica però plena de sentiment i rigorosa. Els felicito.

Jo celebro especialment aquesta Votació a favor de prohibir les Curses a partir del 2012 (68 a favor, 55 No i 9 abstencions ) tinc la impressió que Catalunya és una mica més sensible, més cívica, més civilitzada.