dilluns, 20 de juliol del 2009

QUE CELEBREN?

Cliqueu sobre la imatge
He deixat passar uns dies per comentar tota aquesta qüestió del finançament.
Comprenc que per la majoria dels ciutadans els hi resulta molt difícil saber exactament quines són les quantitats que de debò indica l’acord del finançament.

A part del fons d’aquesta qüestió també vull comentar la forma en que han encarat el tripartit l’anunci del suposat i “privilegiat” finançament .

Davant l’anunci del Govern Tripartit i des de la nostra posició cal puntualitzar el següent:
  • Una de les principals raons per les que es va fer l’Estatut va ser per aconseguir un finançament just per Catalunya.
  • L’acord PSOE-Tripartit incompleix l’Estatut. El 50% dels articles de finançament.
  • L’acord no compleix amb la xifra que es després de l’Estatut (5.630 M€): rendiment íntegre de la cistella d’impostos.
  • La Vice-Presidenta Salgado no confirma ni desmenteix les xifres del tripartit, no explica quines comunitats estaran per sota de la mitjana; els % que diu que tindran totes les CCAA suma més de 100.
  • L’acord no compleix amb el model: bilateralitat, cistella d’impostos, esforç fiscal de cada comunitat, es rebutja el criteri d’immigració, principi d’ordinalitat, consorci tributari.
  • Salgado reconeix que el model és gairebé igual al que va proposar Solbes el desembre, com és que ara el tripartit l’accepta?
  • Com pot ser que ERC que va dir no a l’Estatut per insuficient ara accepti una retallada? La clau del poder ha passat per davant.
  • Només he fet repàs d’algunes de les qüestions més importants, però sense acritud, sense irritació ni crispació tenim TOT el dret ha poder discrepar i dir NO a aquest finançament
La maquinària governamental del tripartit volen intimidar a CIU amb una propaganda desqualificant i molt intensa a tots els mitjans de comunicació, però insisteixo sense irritacions, sense crispacions diem un NO per responsabilitat amb Catalunya i els catalans, aquest finançament deixa una Catalunya hipotecada. Així doncs què celebren?

més informació:
-
Declaració pública del President Jordi Pujol sobre l'acord de finançament
- Article d'Elisenda Paluzie
- Escolta la tertúlia de RAC1 del dimarts 14 de juliol, amb Xavier Sala Martín, José Antich, Gemma Calvet i Josep M. Solé i Sabaté.
- Article de Víctor Alexander a l'e-noticies
- Article de Víctor Alexander al Singular Digital
- Consideracions d'Òmnium Cultural sobre l'acord de finançament
Enllaç