dimecres, 27 de maig del 2015

Guanyar uns quants, o guanyar tots?



Per a mi, la nit del 24 de maig va ser una nit molt especial. Vaig voler deixar la fredor de les xifres per agrair l’escalf i el suport de les 2.708 persones que van mostrar el seu suport a la feina feta per la gent de CiU de Calella, donant-nos l’oportunitat de seguir treballant per a tothom. No és fàcil, en el context actual, revalidar la confiança dels ciutadans en unes eleccions. Fer-ho doblant el resultat del segon partit en nombre de vots i quadruplicant al tercer, és la millor recompensa als quatre anys de treball del meu equip.

Després de quinze dies llargs de campanya amb els nervis i la il·lusió a flor de pell, diumenge passat no es va acabar res, sinó que va començar un nou període per arremangar-se i tornar a la feina amb decisió, afrontant quatre anys més de treball i esforç per Calella.

És amb el pas de les hores que es pren consciència de la realitat. La sensació de veure’ns guanyadors d’unes eleccions, podent mantenir la mateixa presencia al Ple Municipal, es difícilment descriptible amb paraules. Però cal posar-hi serenor, estendre la ma i seguir obrint les portes del consens. Els temps de les majories absolutes ha marxat per no tornar. Només cal que fem un cop d’ull als resultats de bona part dels 947 municipis de Catalunya.

Els ciutadans han parlat. Ara ens toca a nosaltres escoltar. Els calellencs han dit que volen seguir pel camí iniciat pel govern que he presidit durant els últims quatre anys. Però també han dit que volen un Ajuntament de marcat perfil sobiranista que continuï tenint com a prioritat l’estat del benestar i les persones. Altres lectures, serien intencionadament partidistes.

Ara toca mostrar la nostra capacitat d’aprofitar la pluralitat i la diversitat i de deixar de banda el dogmatisme ideològic, per trobar els punts en comú amb totes les forces polítiques que garanteixin justícia i prosperitat i no serem nosaltres qui posem pals a les rodes.

En aquests moments ja he contactat amb la resta de forces polítiques per veure'ns en els propers dies i contrastar projectes i model de ciutat, per definir el full de ruta que reculli -en allò que compartim- el màxim d'acord entre el màxim de partits.

Necessitem afrontar amb garanties quatre anys que marcaran de forma decisiva el futur de Calella, i de Catalunya.