diumenge, 17 de maig del 2015

No son unes municipals més, però son unes municipals



Trec temps d’on costa trobar-ne per escriure quatre ratlles en ple epicentre de la campanya. Son dies d’activitat intensa en que les hores duren menys i els candidats aprofitem per fer arribar el nostre missatge a uns ciutadans que diumenge que ve veuran com tornen les urnes.

Una campanya electoral és un temps de promeses, si, però no es prometre tot. Per a alguns, aquests son dies d’imaginar i fer imaginar una ciutat ideal amb projectes poc fonamentats, d’aquells que “queden be”, presentats en condicional, amb allò de “sempre que sigui viable”. Les persones que m’acompanyen i jo mateixa, preferim les promeses realistes, fetes sobre l’aval de quatre anys de govern en que hem sabut demostrar que som gent de paraula.

Encara no ha acabat la campanya electoral i ja podem demostrar que complim les promeses. Ja fa algunes setmanes que vàrem assumir públicament el compromís de fer una campanya austera. No podia ser d’una altra manera. Molts dels nostres adversaris varen aplaudir la iniciativa, només faltaria. Però res mes.

Des de CiU ens vàrem comprometre a no penjar cap banderola als fenals i a no col·locar més de quatre pancartes a tota la ciutat. No cal més. Calella és una ciutat petita, no cal empaperar-la de fotografies de persones que ja som conegudes per la majoria dels ciutadans. Al cap i a la fi, l’autentica campanya es fa a peu de carrer, parlant amb les persones.

Heu fet un tomb per la ciutat aquests dies? Us heu fixat en la propaganda electoral? No cal que us digui res més. Ho vàrem dir, i ho hem fet. Som gent de paraula que vol seguir governant la ciutat com ho hem fet durant aquests darrers quatre anys. Decidits a afrontar, des de Calella, uns anys que seran decisius pel futur de Catalunya.

Ens hem fet un tip de sentir que aquestes eleccions municipals seran una mena de primera volta de les catalanes del 27S. Jo no ho diria exactament així. Son un pas, una fase més d’un procés que finalitzarà quan els ciutadans puguin decidir com volen construir un país nou. Un país nou que començarem a construir el 24 de maig, des de la base, des dels fonaments de Catalunya, des dels municipis. Aquestes eleccions municipals no son unes eleccions municipals més, però son unes eleccions municipals.