diumenge, 3 de maig del 2015

El compromís de la gent de paraula; primer, les persones


Maig ha entrat amb pas ferm i el temps ens ha fet notar que l’estiu, des de la distancia, ens anuncia la seva arribada. Ho hem notat tots aquells que, aquest cap de setmana, hem sortit al carrer per comprovar com el paisatge canvia la fesomia de parcs i places, com les dones i homes de Convergència i Unió (CiU) que hem sortit al carrer per trobar-nos amb els ciutadans, explicar la feina feta durant aquests darrers quatre anys i mostrar el nostre compromís amb la Calella de demà.

Mentre la campanya electoral escalfa motors, repassem tot el que hem fet durant uns anys especialment durs per a les persones que, per un motiu o altra, han sentit de prop l’alè d’una crisi que directa o indirectament, ens ha afectat a tots.

Sis milions d’Euros és una d’aquelles xifres que costen de traduir a les antigues pessetes. Aquesta és la quantitat que, durant la darrera legislatura, hem invertit en polítiques socials, les que afecten a les persones i, per tant, les prioritàries pels qui hem rebut el mandat de governar la ciutat. Quan es tracta de fer polítiques destinades a millorar la situació de les famílies vulnerables mai podem estar del tot segurs d’haver fet les coses de la millor manera possible, però sempre ens quedarà la tranquil·litat d’haver-ho intentat.

Soc conscient de que la millor política social és aquella que és capaç de generar ocupació. Afavorir l’opció de trobar una feina que doni, al màxim de persones possibles, els ingressos necessaris per afrontar el seu dia a dia. Aquesta ha estat la nostra prioritat. I us ben asseguro que ho hem intentat.

Hem fet possible que 140 emprenedors hagin estat acompanyats/tutelats en la seva aventura professional. Hem aconseguit que 96 idees de negoci hagin sortit endavant. Hem facilitat la viabilitat de 41 plans d'empresa. S’han creat 48 noves empreses i hem assistit a 50 empreses en procés de consolidació.

Hem posat les bases perquè els plans d’ocupació en que hem rebut el suport de la Diputació de Barcelona i del Govern de la Generalitat de Catalunya, hagin permès la contractació de fins a 85 persones durant l’any 2015.

Hem treballat, treballem, i volem seguir treballant per a tothom, amb la garantia del compromís de les persones de paraula, aquelles que m’han acompanyat i les que m’acompanyaran en un futur.