dimarts, 8 de juliol de 2014

Treballant per Calella, treballant per tu



L’any 1977 els ciutadans d’aquest país vàrem passar pàgina deixant enrere una de les etapes més fosques de la nostra història recent. Sembla que va ser ahir, però han passat 37 anys des de que vàrem recuperar el dret a escollir els nostres governants.

Molts recordem encara aquella Espanya en blanc i negre del “habla, pueblo, habla” liderada per un Adolfo Suárez que, de mica en mica, va anar obrint una porta tancada que el 1979 va permetre als municipis de tota Espanya escollir democràticament els seus alcaldes.

A Calella vivien la meitat de persones de les que hi vivim avui. Poc més de 7.000 persones varen tenir l’oportunitat d’escollir el seu alcalde i, ja en aquella època, van escollir la llista encapçalada per un jove Ramón Bagó, al capdavant de la candidatura de Convergència i Unió.

Ha passat molt temps. Durant els últims 35 anys, els ajuntaments han sabut consolidar el seu paper d’administració més pròxima al ciutadà. Des d’ells s’han transformat viles i ciutats, s’ha liderat el progrés de Catalunya i s’ha construït la societat catalana tal i com la coneixem. Reduir el paper d’alcaldes i regidors a simples gestors locals seria una gran injustícia.

Aquest cap de setmana, la gent de CiU de Calella hem volgut reconèixer la feina feta pels seus 44 regidors. 44 homes i dones –alguns ja no son entre nosaltres- que al llarg dels darrers 35 anys han dedicat una part de la seva vida al noble ofici de servir als seus conciutadans. Amb encerts i errors, però sempre amb la voluntat de contribuir a construir la ciutat, el país que tots desitgem.

Ho hem volgut fer des d’un lloc emblemàtic com el far de Calella, des d’on es pot veure una preciosa vista panoràmica de la ciutat per la que aquets homes i dones han treballat en algun moment de les seves vides. I hem volgut que fos un acte presidit per la persona de major representació dins de la Federació de Convergència i Unió, el President Mas, que ens va recordar que “moltes de les transformacions que ha experimentat aquest país, son responsabilitat de persones amb noms i cognoms”.

No podem obviar que vivim uns moments en que la política i l’actitud d’alguns polítics esta seriosament qüestionada, però no podem perdre mai de vista la feina d’aquells partits que exerceixen la seva tasca des del poder, amb responsabilitat, entomant tots els cops i assumint el desgast propi de l’acció de govern -especialment en els temps que vivim- però sempre amb la responsabilitat de treballar pel progrés general i, com és el cas de molts regidors i alcaldes, dedicant-hi, si cal, les 24 hores del dia.

CiU de Calella ha volgut fer aquest modest homenatge als actors de la política municipal desenvolupada durant aquests anys per la seva gent al nostre Ajuntament. L’única cosa que puc fer jo, com a alcaldessa, és agrair la feina, la lleialtat i el compromís demostrat per l’equip que, ara fa poc més de tres anys, van decidir acompanyar-me en aquesta “aventura” i, d’una manera especial, a aquells que em van acompanyar en els anys en que, havent guanyat unes eleccions, vàrem acabar a l’oposició. Gràcies al seu treball, tinc  la satisfacció de dir, amb veu ben alta i clara, que hem aconseguit anar més enllà del que vàrem escriure en el nostre programa electoral. I això no és poc.

Enfilem el darrer mesos de legislatura. Com molts sabeu, he acceptat el repte de presentar-me a la reelecció per seguir treballant per Calella. Per què encara queda molta feina per fer.


A tots i totes moltes gràcies per la vostra implicació i aportació al progrés de Calella al llarg d'aquests darrers 35 anys.