divendres, 9 de maig de 2014

Ramon Tremosa; treballant per als catalans, des d’EuropaUn any més hem vist com produïa allò que alguns anomenen la “festa de la democràcia”. Coincidint amb la mitjanit d’aquest divendres s’ha donat el tret de sortida a una nova campanya electoral. Durant quinze dies tornarem a sentir promeses a dojo, especialment d’aquells que saben que no tindran l’oportunitat de complir-les.

Entrem de ple en la campanya del que alguns ens han fet creure que son unes eleccions de tercera recolzant el seu discurs en la històrica baixa participació que registren les eleccions al Parlament Europeu. Una participació que tot indica que aquesta vegada augmentarà sensiblement a Catalunya. I això no és casual. Ja fa temps que els catalans no perdem cap oportunitat per fer sentir la nostra veu al món i, aquesta, és una ocasió com en tindrem poques, per fer-nos sentir a Europa.

Es cert que Brussel·les esta més lluny que Barcelona o que Madrid, però no és menys cert que el que allà es decideix, ens toca igual de prop –si no més- que el que es decideix a Barcelona o a Madrid. La mítica frase que diu que “la política, si no la fas, te la fan”, pren una especial rellevància quan parlem de política europea. I si això és així, que ho fa que molts encara es preguntin que hi van a fer els nostres polítics a Europa?

Com a totes les cases, per a tot hi ha de tot. Des dels que agafen l’avió amb destinació a Brussel·les amb aquella actitud de “posa-me-la aquí que no tinc butxaques”, fins als que necessitarien dies de 48 hores per acabar-se la feina. Precisament en aquest darrer grup –i jo en puc donar fe- hi trobem el candidat de Convergència i Unió al Parlament Europeu, en Ramon Tremosa.

No ens pot passar per alt que, mentre alguns es presenten a aquestes eleccions amb les mans plenes de promeses, en Tremosa hi arriba amb les mans plenes de feina feta. Massa vegades, la distancia entre Catalunya i Bèlgica fa que no ens arribi amb prou claredat la tasca que hi fan persones com en Ramon Tremosa. Encara son molts els qui no saben que en Ramon forma part de la Comissió del Transport que va donar llum verda al Corredor del Mediterrani i on van ser aprovades totes les seves esmenes per connectar-hi els ports de Tarragona i Barcelona, i que forma part de la Comissió d’Economia on ha estat ponent en diversos informes, com el de Política de la Competència, on es van criticar les males practiques de l’Estat espanyol en el rescat de Bankia.

Només cal fer un cop d’ull al vídeo que us adjunto en aquest post per adonar-nos de la immensitat de les xifres que han marcat els darrers cinc anys d’en Ramon Tremosa com a eurodiputat.

En cinc anys ha recorregut més de 500.000 quilometres, ha fet 1.081 preguntes parlamentaries, 7è de 766 diputats. Ha esmenat 278 directives europees, 6è. de 766 diputats. I ha signat 353 mocions de resolució, 7è de 766 diputats.

El que no ha fet en Ramon Tremosa al Parlament Europeu és passar desapercebut. Aquestes xifres no deixen espai per al dubte. Han estat cinc anys de treballar intensament per als catalans des d’Europa. I això, be val tenir-ho present quan escollim el nostre vot.

Aquesta vegada, amb en Ramon Tremosa, ens guanyarem Europa.


Si voleu saber més, us convido a visitar el seu espai web: http://tremosa.cat