dijous, 15 de maig del 2014

Ramon Tremosa; la garantia de la feina feta



Avança la campanya per a les eleccions europees entre enquestes i declaracions que dia rere dia confirmen que l’eix esquerra/dreta cedeix el protagonisme a l’eix de pertinença en un camí que ens porta, un cop més, a una polarització extrema entre aquells que defensem el dret a decidir i els qui basen la seva acció en els presumptes avantatges de seguir junts.

Dotar-nos d’una veu forta i clara al si de les institucions europees ha de ser el principal objectiu d’aquells que veiem en aquestes eleccions una oportunitat única de deixar-nos sentir. Tal i com va dir el president Mas en el míting d’inici de campanya, ara cal demostrar que no només sabem omplir els carrers, sinó que també sabem omplir les urnes. Que això és, precisament, el que reclamem, poder omplir les urnes, ara, per perfilar la nostra presencia a Europa i, més endavant, per definir quin tipus de relació volem mantenir amb l’Estat espanyol.

Tot sembla indicar que, aquesta vegada, la minsa participació de la ciutadania en unes eleccions europees trencarà la seva tendència a la baixa, al menys a Catalunya. I això no és un fet casual. Tothom sabrà interpretar de forma molt positiva la implicació dels catalans en unes eleccions europees. Aquestes eleccions han de servir per demostrar als països membres de la Unió Europea que Catalunya te la voluntat i la decisió de poder parlar, de tu a tu, amb qualsevol estat membre, sense intermediaris.

Tenim molt a rebre d’Europa, si, però també tenim molt a oferir. Amb tots els entrebancs que hem de superar en el nostre dia a dia, Catalunya lidera la creació d’ocupació en aquest tram final de la crisi econòmica, compta amb un clúster industrial que ha contribuït decisivament a fer que l’any 2013 hagi estat un any record per a la internacionalització de l’economia catalana, tant en l’àmbit de l’atracció d’Inversions com en el de les exportacions.

Alguns, interessadament, us voldran fer creure que l’ofec que pateix Catalunya es conseqüència dels objectius de dèficit imposats per la Unió Europea. No us deixeu enganyar. És el govern de l’Estat qui, a l’hora de repartir entre les administracions autonòmiques i locals aquests objectius de dèficit, ho ha fet aplicant un repartiment injust i desproporcionat, i no ha estat capaç de traslladar a les autonomies i als ajuntaments la flexibilitat que, per la seva banda, ha ofert la comissió europea als estats membres. Un greu acte de deslleialtat institucional que no fa altra cosa que limitar la nostre capacitat de superar aquesta crisi.

Volem que se sàpiga. Volem que els representants de Catalunya al Parlament Europeu vetllin pels interessos dels catalans. I això només ho podrem fer si el dia 25 de maig donem el nostre vot a qui ha demostrat ser capaç de defensar Catalunya a Europa; en Ramon Tremosa.


És l’hora de fer costat al partit del govern de Catalunya, també, a les institucions europees.