dimecres, 3 d’abril del 2013

Un camp de futur, avui

Article publicat a Rebat.cat 

Aquells que hem escollit el no sempre agraït camí de la gestió pública sabem la importància que te veure com els projectes es converteixen en realitat. Petits o grans, tant se val. Cada nou equipament que pren forma sota el mandat que la ciutadania t’ha encarregat serveix per sentir la modesta satisfacció de la feina feta, especialment quan s’aconsegueix executar en un període de temps curt.

Encara no fa un any que l’Ajuntament de Calella va rebre llum verda a la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol de mar, i dissabte passat ja s’hi van poder disputar els primers partits, a mode d’inauguració. Una prova evident de que les coses son possibles, sempre que s’hi dediquin els esforços necessaris.

El mes de maig de l’any passat, la Direcció General d’Ordenació del Territori de la Generalitat de Catalunya, responsable de les polítiques de Costa i Paisatge, em va comunicar la conformitat amb el projecte presentat, entenent que la instal·lació de gespa artificial en aquell indret complia amb les exigències de la Llei de Costes i que només es tractava d’habilitar una instal·lació ja existent.

Ja feia temps que entitats com el Club de Futbol de Calella i la Fundació Escola de Futbol reclamaven el condicionament del camp de mar com a instal·lació auxiliar al camp de gespa natural de La Muntanyeta, un camp ideal per a la competició, però que imposa certes limitacions al seu ús, precisament per la cura que precisa la gespa natural. I entrenar en un camp de sorra, si bé fins ara ha estat l’única opció, no era, ni de bon tros, la més adequada.

Calella compta, des d’aquest cap de setmana, amb una instal·lació de primer ordre per a la pràctica de l’esport que, no només servirà per millorar el rendiment dels equips locals, sinó que representa un important atractiu turístic per a clubs internacionals que escullin Calella per a celebrar estades esportives. Un pas més per a la consolidació d’un model turístic basat en l’esport, apartat de models cada cop més llunyans.

La instal·lació de gespa artificial al camp de mar no és un punt i final, sinó un punt i seguit. Des del govern municipal ja estem treballant en el projecte de condicionament dels vestidors i de l’entorn del camp de mar, amb l’objectiu de seguir completant el parc d’instal·lacions esportives de que disposa Calella.

Projecte; aquesta és la paraula. Un municipi no pot esperar que la “divina providència” arregli cap problema ni que algú faci la feina que ens pertoca. Per fer les coses cal arremangar-se. Posar negre sobre blanc, què es vol i com es vol i demostrar a les administracions superiors que el que es demana és necessari i té sentit. Arronsar-se davant les dificultats amb que topa qualsevol acció que es vulgui fer a la façana marítima no farà altra cosa que aturar el nostre desenvolupament. L’autèntic fracàs, és no intentar-ho.