diumenge, 29 de març del 2015

Mallot de líder per Calella



Un any més -i ja en van quatre- Calella ha estat l’escenari de l’inici i final de la primera etapa de la centenària Volta Ciclista a Catalunya.

Puc dir, amb total rotunditat, que portar a Calella un esdeveniment d’aquestes característiques ha estat un dels èxits destacats de la gestió municipal d’aquests darrers quatre anys. Vincular el nom de la nostra ciutat a “La Volta” és motiu de satisfacció per tots els que sabem veure més enllà de l’indiscutible valor esportiu de la prova.

“La Volta” ha estat, durant prop d’un segle, un element identitari indiscutible que ha permès a Catalunya definir un perfil propi dins del calendari internacional del ciclisme. Queden lluny els temps en que una recent estrenada televisió en color que ens parlava en castellà, feia entrar als menjadors de les cases aquelles espectaculars imatges del que en deien “la serpiente multicolor”.

Avui, aquella munió de ciclistes d’elit vinguts de tot el món, es concentren a Calella per començar el seu recorregut per les comarques de Catalunya. “La Volta” ens ajuda a donar sentit a l’aposta de Calella per la marca “Turisme Esportiu” i contribueix fermament a projectar la nostra imatge al món, gràcies a la cobertura informativa que en fan 120 mitjans de comunicació internacionals que porten les imatges de Calella a 150 països en 21 idiomes. Un ressò que cap estratègia publicitària, que es pugui pagar amb diners, ens podrien donar.

Seguir comptant amb la confiança de l’organització de “La Volta” per ser el punt d’inici de la “ronda catalana” és, en si mateix, un bon motiu per sentir-nos satisfets com a poble. Però no podem passar per alt el compromís dels actors econòmics locals i de la ciutadania en general, que fan que avui puguem parlar d’un èxit organitzatiu indiscutible.

Calella te el compromís de seguir essent el punt d’inici de la Volta Ciclista a Catalunya fins a l’any 2017 i, personalment, em comprometo a seguir treballant perquè la nostra ciutat continuï “vestint” el mallot de líder, essent l’escenari de la primera etapa de “La Volta” més enllà d’aquesta data.