dijous, 27 de setembre del 2012

Xifres fredes; calor humà

Potser per allò de que som animals de costums, tendim a fer balanç de tot el que fem, en termes numèrics. Aquest fenòmen es repeteix any rere any cada vegada que s’acaba la fira i la festa major. Comprendreu que posi en valor les 70.000 persones que hi han passat, l’increment en la venda d’entrades en 2.000 unitats, la mitjana de 1.500 persones que han assistit a tots i cadascun dels actes organitzats i l’estalvi de 20.000 euros en el cost de l’organització de la Fira.

Però, és de justícia que posi també en valor aquelles coses no quantificables que, en el fons, son les importants, com la predisposició mostrada per tots els ciutadans que durant quatre dies s’han abocat amb la seva festa major, oblidant el context de dificultats en que vivim, gaudint plenament de cada activitat i omplint de gom a gom el recinte de la Fira, demostrant interès per tot el que s’hi feia. Aquesta ha estat la demostració palpable de que som una ciutat dinàmica, activa i amb empenta, a l’hora que confirma l’encert amb l’orientació del certamen.

Com a alcaldessa no puc fer altre cosa que sentir-me orgullosa de la feina realitzada pel Tinent-Alcalde , Xavier Arnijas, que ha aportat tota la seva experiència professional a una festa major que ha cobert sobradament les expectatives creades, arribant a tots els segments d’edat i contribuint decisivament a socialitzar la cultura i la festa, i de la feina feta per la regidora de Promoció Econòmica, Montse Cordón, que ha aconseguit reconduir una Fira que s’ha retrobat amb els seus orígens i que ha demostrat que la qualitat en els estands que omplen el recinte ha d’estar, sempre, per damunt de la quantitat. És agradable comprovar que no em vaig equivocar quan els vaig demanar que m’acompanyessin en aquesta “aventura”.

I, posats a fer justícia, he reservat l’últim agraïment als funcionaris i als treballadors públics de l’Ajuntament de Calella que han treballat de valent durant tots aquests dies. Es tracta de professionals sovint criticats, que pateixen especialment els efectes de la crisi i que han demostrat el seu compromís i la seva vocació de servei públic, posant els cinc sentits en aconseguir que tot surtis com estava previst, fent funcionar la complexa maquinaria de l’administració municipal com un rellotge suís.

Estic convençuda que estem en el bon camí, però em comprometo a no “afluixar” i a seguir treballant per millorar tot allò que sigui millorable.


Gràcies a tots.