dimecres, 16 de maig del 2012

LA DESMEMÒRIA DELS IRRESPONSABLES

Ahir el President de Catalunya va realitzar una roda de premsa anunciant els criteris generals d’un nou ajust pressupostari de prop de 1.500 milions d’euros.

Tenim un president valent, que dona la cara i lidera. Auster, molt auster i metòdic i sense cap concessió a la frivolitat.

Els temps no estan ni per frivolitats ni per tirar coets. Els temps són molt i molt greus. La nostra gent, les classes mitges i populars del nostre país estan patint. Les nostres empreses, en general no tenen els resultats com en anys anteriors. Tothom està patint la crisi. Es cert que els més dèbils la pateixen de manera més crua, però no és menys cert que no conec gaires empreses que no hagin disminuït, i algunes molt i molt, els seus beneficis.

La quantitat de botigues tancades, de treballadors autònoms que han de tancar negocis i queden a la intempèrie, sense atur, ni ajut familiar, ni res de res, és molt important.

Per això el coratge del President és més remarcable. Madrid, el govern de l’estat, ha venut a Brussel·les que la culpa del dèficit és de les comunitats autònomes, i que elles són les que han de retallar. Però clar, si les principals competències de les comunitats són la sanitat, l’ensenyament i els serveis socials, Madrid ens està obligant a retallar en aquests àmbits, doncs no podem retallar ni en defensa, ni en la supressió de Ministeris.

I mentre ens obliguen a retallar en aquest àmbits els partits directament responsables dels dèficits, especialment el PSOE i a casa nostra el PSC, ens diuen, “compliu amb l’objectiu de dèficit, però no toqueu ni sanitat ni ensenyament ni serveis socials.” . De debó es creu el PSC que no són responsables ells dels deutes que el Govern Socialista ha deixat de pagar a Catalunya?

I els que fa quatre dies aprovaven mocions a favor de que l’Estat ens pagués el que diu l’estatut i el fons de competitivitat i .... ara és fan els suecs i es decideixen a frivolitzar, i de quina manera, aprovant licitacions de l'AVE allà a on el rendiment no és econòmic sinó de vots.

Davant tot aquest panorama, mentre el President Mas està prenent decissions per les futures generacions i no per les futures eleccions, ens trobem que els partits que són responsables del'immens forat econòmic que van deixar el PSC-ERC-IC practiquen la desmemòria dels irresponsables fent política autista i dient coses com si ells no fossin responsables de l'herència que tenim.

Tot plegat molt poca alçada política i moral davant els moments qu estem passant.