dissabte, 27 de maig del 2017

... i caminem per poder ser



Deia el benvolgut amic i company Lluis Llach; “…i caminem per poder ser, i volem ser per caminar”. Els catalans fa temps que vàrem decidir cap a on volíem anar i, aquesta setmana, la gent del Partit Demòcrata, hem presentat la campanya pel Sí i, aquest juny començarem a caminar, per poder ser.

Aviat coneixerem la pregunta i la data en que l’haurem de respondre. Allò que n’hem dit “procés” entra en una fase decisiva que requereix que caminem amb decisió i pas ferm. Tenim tant clar que el Govern de Catalunya intentarà posar les urnes, com que el Govern espanyol ho intentarà evitar. I a aquells que temen el “xoc de trens”, els diem que tant cert és que dos no es barallen si un no vol, com que els catalans no ens posarem de genolls.

Han estat capaços de portar un expresident als tribunals per haver celebrat un procés participatiu. Sabem que no dubtaran a portar-hi un president per convocar un referèndum vinculant. Com sabem que darrere del president Puigdemont hi ha tot un govern disposat a ocupar el seu lloc si és inhabilitat, i darrere d’aquest govern hi ha un bon grapat de diputats disposats a prendre el relleu del govern, un munt d’alcaldes i regidors disposats a rellevar a aquests diputats, i tot un poble disposat a usar l’eina més temuda pel govern del Partit Popular; la democràcia.

Engeguem la maquinària amb un conjunt d’actes que tenen com a objectiu convèncer els indecisos donant arguments i “Raons pel Sí”. Si cada convençut convenç a un indecís estem segurs que guanyem el referèndum. Farem una campanya intensa en arguments, dinàmica en propostes i carregada d’arguments, centrada, sobretot, en DEFENSAR LA DEMOCRÀCIA.

Treballarem per aconseguir un “Sí” al millor país per a les persones, per a les empreses, per la cultura, per la innovació i per la natura. Farem una campanya en la que tothom serà benvingut, siguin o no associats al Partit Demòcrata. Només cal que tinguin ganes de treballar per fer realitat el referèndum, per poder votar; per votar “Sí”, vinguin del nord, vinguin del sud, de terra endins, de mar enllà.