divendres, 14 de juny del 2013

Alegria, que és Festa Major!



Les festes majors s’han arribat a integrar tant en el nostre catàleg de festes populars i tradicionals que massa sovint no els donem la importància que realment es mereixen, més encara, des que vam encunyar el terme de “Festa Major petita”.

Aquest cap de setmana Calella celebra la seva petita gran Festa Major en honor als nostres patrons; Sant Quirze i Santa Julita. És la nostre Festa Major petita, però és precisament en les coses petites on diuen que hi trobem les coses importants.

I, ara més que mai, la cultura, la nostre cultura, és important. Aquella cultura que alguns s’entesten a utilitzar com a arma llancívola intentant convertir-la en motiu de confrontació més que d’unió.

Val la pena. Val molt la pena que aquests dies trobem el moment de gaudir de la festa. Tenim més motius que mai. Per retrobar-nos a l’aire lliure ara que l’estiu, per fi, es fa notar. Per sopar al carrer i conversar, per compartir i per discrepar, per saber-nos tots part d’un poble, amb virtuts i amb defectes, amb diferencies i amb coincidències, però un únic poble.

Tant si sou calellencs com si decidiu visitar-nos aquests dies, podreu gaudir d’espectacles de circ que faran somriure als més menuts, una trobada de bestiari que ens recordarà les arrels del poble català, teatre per gaudir de l’espectacle, música per no oblidar que també sabem ballar, la Festa de l’Esport per demostrar que estem en forma, geganters i grallers que, aquest any, ens han fet capital, concurs de pintura rapida per treure l’artista que portem dins, cercavila de trabucaires per no adormir-nos...

Hi ha moments que conviden a obrir aquella porta moltes vegades tancada i oblidada, que guarda les coses bones que quasi no recordem que existeixen. Coses petites que, quan les aprens a apreciar, esdevenen grans. Aquest cap de setmana és idoni per obrir la porta de les coses petites i gaudir-les tots plegats. Se’ns obre la porta de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, la Festa Major “petita” de Calella. Fem-la gran!

Consulteu el programa a calella.cat i seguiu la festa a twitter amb el hashtag #fmcalella13 i compartiu els vostres moments a Instagram.

Que tingueu una bona Festa Major.