dilluns, 6 de juliol del 2009

Convergència Solidària

D’encà el 10 de novembre del 2008, Artur Mas, Felip Puig, Josep Lluís Cleries i jo mateixa, ens hem reunit amb entitats socials del tercer sector. Convergència observa que la crisi està passant factura en molts àmbits de la nostra societat, no tant sols econòmics i empresarials sinó també, i de forma molt dura, socials. És per aquest motiu que els dirigents convergents creiem que les iniciatives que es puguin presentar en els diferents àmbits parlamentaris no serien prou eficaces si, prèviament, no hi ha reunions amb els sectors per escoltar les seves necessitats, traslladar-les a les cambres parlamentàries i fer-ne un seguiment de les mateixes així com fer un seguiment del desenvolupament de la crisi, “cal una acció política en el millor sentit i en la millor expressió de la política
La primera taula sectorial que es reuneix és la “Taula de la pobresa”. I, com he comentat abans, el passat novembre la direcció nacionalista s’asseu amb entitats que tenen com a objectiu principal combatre la pobresa a casa nostra com Càritas, Creu Roja, Fundació Arrels, Banc dels Aliments, Fundació Engrunes, Trini Jove, Casal d’Infants del Raval, entre d’altres, per analitzar com la crisi està afectant a les persones en risc d’exclusió social. I el que ens diuen tots és clar :“La crisi està colpejant fortament a moltes famílies, també de classe mitjana. Hem de conscienciar a la gent que cal ajudar a aquesta xarxa d’entitats que ens han fet arribar el seguit neguit per la situació de desbordament que pateixen”.
Una de les primeres inquietuds que apareix és la saturació i manca de recursos que tenen aquestes entitats al veure com el nombre de persones necessitades creix de forma considerable. Aquesta inquietud s’incrementa en les posteriors reunions que la “Taula de la pobresa” ja ha dut a terme. Algunes d’aquestes entitats han incrementat en un 50% les demandes d’aliments i d’articles de primera necessitat.
D’aquí neix la campanya “Convergència Solidària”, que ja s’ha iniciat en alguns territoris i que de forma general arrenca aquest mes de juliol fins el novembre de moment.

Aquesta campanya té dos objectius. Un, portes endins, que pretén conscienciar la militància convergent de la necessitat d’incrementar la solidaritat amb famílies que estan tocant el llindar de la pobresa. I una, portes enfora, que passa per donar suport a les entitats que es dediquen a ajudar als més necessitats per la important tasca que porten a terme. Tot i això Convergència està convençuda que l’efecte de la campanya traspassarà les portes dels locals del partit i que podrà contribuir a la sensibilització del conjunt de la societat. És una campanya per a lluitar contra la crisi, no només amb el discurs polític sinó també per obrir-nos i conscienciar a la societat catalana que necessitem ser més solidaris que mai.

Cal aportar el nostre gra de sorra. Les portes de l’agrupació local de CDC de Calella (c/Bruguera, 114) romandrà oberta els dimecres de 6 a 8 per recollir les vostres aportacions.

En l’actual crisi econòmica. Si sumem, podem. Col.labora-hi.