dimecres, 20 de maig del 2009

ELECCIONS EUROPEES: QUÈ ÉS EUROPA? II

El candidat de CIU a les properes eleccions al Parlament Europeu, Ramon Tremosa , diu amb una claredat rotunda, que “Europa la portem a la butxaca” , i per fer-se entendre en aquesta definició , explica pedagògicament , el següent :

Gràcies a l’Euro , Europa està suportant molt millor l’impacte de la crisi, i les possibles devaluacions que comportaria tenir una moneda per cada País. Aquest és el cas dels anglesos amb la lliura esterlina, estant veient com perden la seva capacitat adquisitiva dia rera dia.

Per tant una única moneda com la que tenim i utilitzada a 12 països ens enforteix davant un món global,ofereix estabilitat a les empreses i facilita la comparació de preus. Aquesta moneda és segons Alan Greenspan la nova moneda global del segle XXI.

Un altre exemple de que Europa es porta a la butxaca , és l’anomenat “low cost” que ens permet poder volar amb preus baixíssims arreu d’Europa, la liberalització dels preus i de llur tràfic aeri, porta la paradoxa que mentre podem aconseguir un bitllet per anar a Roma, per exemple, per un preu de 40 €, en canvi, si agafem Iberia per anar a Madrid ens pot costar 300 €.

Un altre exemple és la reducció dràstica del preu de les trucades telefòniques internacionals . La Unió Europea , és un mercat comú en el qual la competència fa baixar els preus i augmentar la qualitat.

Tot això també és Europa. En propers blocs faré repàs de les principals iniciatives que ens permeten viure bé, en un espai geogràfic , enfortit i protegit en diversos aspectes. Aquest espai geogràfic és EUROPA.