dijous, 21 de juliol del 2016

Compromís #ambtothom



Progressar, renovar-se, refundar... Digueu-ho com vulgueu. Arriba un moment en tot òrgan amb vida pròpia –i això inclou empreses, institucions i partits polítics- en que s’han d’afrontar canvis. Canvis que, de vegades, requereixen un replantejament complet de la nostra pròpia identitat.

Fruit de molts mesos de treball, ha nascut el Partit Demòcrata Català (PDC). Ho fa amb la intenció de donar respostes noves a situacions noves. De deixar enrere un model obsolet per dotar-nos de les eines que ens han de permetre afrontar amb garanties els nous reptes que la història ens posa al davant. Som soldats al servei del President Puigdemont i del Parlament de Catalunya, que defensarem el full de ruta que es va votar amb la investidura del President, i obeirem el mandat popular expressat a les urnes i representat pel Parlament.

Les persones que acompanyem la Marta Pascal i en David Bonvehí a la candidatura #ambtothom a la direcció executiva nacional del PDC, estem convençudes de que el procés que viu Catalunya exigeix que ens dotem d’un model d’organització àgil i connectat permanentment amb la societat, superant el concepte de “militància” per avançar cap a un model que permeti a qualsevol persona propera i interessada en el nostre projecte, treballar al nostre costat sense dependència orgànica o organitzativa. N’hi ha prou amb la voluntat de sumar esforços per avançar amb pas ferm cap a l’assoliment d’un dels nostres principals reptes; eixamplar la majoria a favor de la independència. No volem, no podem perdre el pols a la societat en cap moment. Ara, no.

Calen canvis. Catalunya necessita un model d’organitzacions polítiques que respongui a les exigències d’una societat que demana més transparència i implicació. Toca donar resposta a aquestes demandes. Assumir una nova organització i dotar-nos d’uns nous estatuts que han de ser respectats fil per randa sense posar en risc l’estabilitat de les nostres institucions.


Serà bo que anem prenent consciencia de les virtuts de simplificar allò que fins ara ha estat incomprensiblement complex. Volem que tothom tingui el dret a decidir en tots els aspectes de la vida, en coses tant simples com poder escollir entre l’escola pública i la concertada, entre comprar un pis o viure de lloguer o en escollir quin model de família vol tenir. Perquè, el dret a decidir, comença amb les coses més quotidianes.