diumenge, 11 d’abril del 2010

Governar a cop de decret


El nerviosisme del tripartit és cada cop més evident i aquests darrers dies ja no tenen cap mena d’escrúpols a dirigir les seves decisions governamentals a costa del pluralisme democràtic. Bon exemple d’això és el Cop de Decret que han aprovat aquests darrers dies per modificar la Llei de la CCMA i imposar Enric Marín com a president d’aquest organisme en substitució d’Albert Sáez.

La imposició s’ha instal·lat definitivament a Can Tripartit. Les declaracions de Carod-Rovira manifestant que “la manca de complicitat dels mitjans de comunicació amb el Govern” són la prova claríssima que l’objectiu del Tripartit amb aquesta modificació de la llei és una voluntat clara d’intervencionisme polític dels mitjans públics.

Aquesta imposició té lloc sense que el Tripartit no hagi ni intentant obrir cap procés de diàleg amb l’oposició i sense cap voluntat de consens, ja que la primera reunió amb el conseller Tresserras per parlar-ne està fixada pel dia 8 d’abril. Aquesta actitud poc participativa té com a única explicació les presses i els nervis del Tripartit. La imposició és la marca de la casa. La decisió del President Montilla amb el canvi del seu responsable de campanya del PSC, i la seva suposada voluntat d’actuar “amb guant blanc” queda absolutament deslegitimat si a l'hora de la veritat s’actua a “Cop de Decret” i amb una qüestió tan important com és la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la qual sempre s’havia actuat amb consens.

Cal preguntar-se si el President Montilla també creu, com el seu Vicepresident, en la manca de complicitat dels mitjans de comunicació. Hauriem d’esperar més responsabilitat i talla institucional de la primera autoritat del País, i actuar amb dignitat democràtica. La rectificació i recuperació del tarannà de consens amb el qual es va fer la Llei de CCMA, seria un bon senyal de normalització institucional: rectificar és de savis i no ens poden imposar quan no han fet ni un sol contacte per intentar buscar el consens. Si ens manté la imposició i la confirmació d’aquest tarannà de govern a cop de decret, des de CiU ens oposarem rotundament al control polític dels mitjans de comunicació públics que intenta el Tripartit amb tots els mecanismes parlamentaris de què disposem.

Article publicat a TRIBUNA.CAT