dilluns, 23 de novembre del 2009

QUASI TOTS ELS POLÍTICS SOM IGUALS !



El dimecres 18, vàrem celebrar a la Cooperativa un acte unitari en defensa de la política. El va presentar el blocaire Josep Barri, crec que ara ja es diu Josep Vilapou, i vàrem participar els caps de llista de les darreres eleccions a Calella, en Vila, PP, en Jaume Puig, ERC, en Josep Maria Juhé, PSC, i jo mateixa.

He d’agrair la presència i participació de tots plegats. L’acte tenia com objectiu defensar que en la política, els polítics som quasi tots iguals. A Catalunya 947 ajuntaments, més de 8.900 regidors, quasi tots iguals. Quasi tots entregats a la feina de millorar els seus pobles i viles, a millorar la condició de vida dels seus ciutadans, a lluitar per un futur millor de les noves generacions. Podem dir exactament el mateix del conjunt de l’estat espanyol. 9000 ajuntaments, més de 65000 regidors, i quasi tots iguals, honestos, treballadors, il·lusionats, emprenedors. Tots, amb encerts i errors.

Aquest era l’objectiu de l’acte unitari. Els que venim de lluny en això de la democràcia, els que la vàrem descobrir abans de que existís al nostre país, sabem i entenem el que són els actes unitaris. Són actes per buscar allò comú, allò que ens uneix, i que en l’acte de dimecres era la vocació de servei a la nostra comunitat. Des de posicions diferents, algunes vegades oposades. Però dimecres tenia que ser important els elements comuns de les forces polítiques diferents.

Gràcies doncs a aquells que així ho varen entendre. Llàstima que no fóssim tos. Gràcies a les persones que varen voler acompanyar-nos, a la Llopasfera i en vilapou per la organització, i gràcies especialment a aquells que varen entendre, que quan parlem de la nit del franquisme, allò de “cualquier tiempos pasado fue mejor”, és una autèntica fal·làcia, una atac d’amnèsia i un insult a la intel·ligència.

Així doncs, com diu el titular, quasi tots els polítics som iguals. Honestos, pencaires, voluntaristes i sobretot implicats.