dilluns, 14 de setembre del 2009

CONSULTA POPULAR A ARENYS: QUE NO ENS POSIN AIGUA AL VI!

La consulta popular d’Arenys de Munt té el valor que té. Una consulta oberta, democràtica, popular, on tothom s’ha pogut expressar de manera lliure.

La participació dels veïns d’Arenys certament no ha estat del tot espectacular, com tampoc ho va ser d’espectacular d’altres consultes i per això, si no podem cantar cap victòria, que tampoc ningú ens vulgui endossar una derrota.

El resultat dels que hi ha participat ha estat però abassegador a favor de la independència del nostre país (96,4%). I aquí cal fer la lectura correcte. Si amb el referèndum de l’estatut, les forces que el vàrem recolzar no podíem acceptar que ningú ens sumes els no i les abstencions per desqualificar la “nostra carta magna”, que ara ningú faci el mateix. Que no ens facin trampes !!

Aquesta consulta ha obtingut uns 100 i escaig vots més favorables que no pas l’Estatut. Que ningú, ningú faci trampes. Estic convençuda que no tots son vots contraposats. Molta gent que va votar a favor de l’Estatut ara ho ha fet a favor de la independència. El que queda clar, crec, és que una part del nostre poble, si vota en llibertat, no té por d’assolir els màxims nivells de sobirania i autogovern. És més, ho desitja sincerament.

El percentatge de participació que no enganyi ningú. Han votat els que han volgut votar. Si la comissió organitzadora no hagués volgut deixar votar els menors de 18 anys ni els que no tenen la nacionalitat administrativa per votar, els percentatges de participació haguessin estat encara més importants.

Com a reflexions finals. Els partits polítics hem de fer una reflexió serena sobre els moviments de la societat civil. Una part de la societat civil està prenent la iniciativa a TOTS els partits nacionals. A tots. Partits que en aquests moments no estem donant resposta a les legítimes aspiracions de una part important i significativa del nostre poble.

El que ha passat a Arenys representa una part de l’expressió de Catalunya. No de tota. Però que ningú menystingui el que ha passat. La caverna espanyola, la de dretes i la d’esquerres també la del senyor Montilla ja s’afanyen a dir que el nacionalisme sobiranista a Catalunya és una minoria i que això d’Arenys és una agressió al poble català no nacionalista.

A Espanya no entenen res de res. O entenen massa.?