dilluns, 23 de febrer del 2009

MANERES DE FER, MANERES DE DIR…

Aquests darrers dies, he tingut uns debats intensos amb el Ministeri de Foment, per una banda la interpel.lació a la Ministra, Magdalena Alvàrez, en la qual li denunciava el fet de que el “seu” Ministeri hagués pujat fins a 3 vegades més el bitllet de rodalies respecte a l’IPC representant un 6’38 %.

Insensibilitat social crec que és la millor definició per aquesta actitud del Govern i especialment de la Ministra, és com si la crisi no anés amb ella o amb el seu Ministeri, cal posar de manifest aquesta insensibilitat social d’un Govern que es defineix d’esquerres i no està al costat dels ciutadans, 6’38% és una barbaritat, doncs majoritàriament les rodalies les agafen homes i dones treballadors .

Aquest increment desproporcionat dels preus per al 2009 no ajuda a les famílies ni a fidelitzar els usuaris d’aquests serveis.

Li vaig demanar que aparqués el seu full de ruta de preus pels transports públics, aprovat fa un parell d’any quan encara no havia aquesta crisi tant forta, però les maneres de fer, les maneres de dir com sempre, amb aquell autisme polític del que creu que la paraula corregir, és sinònim de feblesa o debilitat en política.

Quina diferència amb la compareixença que varen tenir la Presidenta d’AENA, Encarnación Vivanco i el Secretari d’Estat de Transports, per valorar i jutjar les actuacions per part del Ministeri de Fomento davant la nevada del 9 de gener.

Tot i que en un principi utilitzaven el típic recurs de l’eufemisme polític (Reforçar, Impulsar, Dinamitzar,etc) van acabar acceptant a petició meva que havien d’admetre que dir Corretgir en lloc de reforçar els mecanismes i protocols, comportava fer una autocrítica que de ben segur els ciutadans ho agrairien i en canvi ells guanyaven en credibilitat en la resta d’explicacions que varen fer.

Per això vaig insistir que demanar disculpes, en determinats episodis, sense fer autocrítica, no era suficient. Dir Corregir en lloc de Reforçar.

No es tracta d’eufemismes, es tracta d’actituds polítiques, en realitat la diferència és entendre que hom sempre pot millorar la seva acció i conseqüentment les seves decisions que coma governant un s’imposa davant els ciutadans.

Maneres de fer, maneres de dir. Mentre que la Ministra de Fomento, sistemàticament s’autoprotegeix amb autisme polític indescriptible davant els seus adversaris polítics, el seu propi staff, gent molt més oberta i professional que , amb educació i bones formes intenten fer-se entendre que la seva feina és feixuga, però que tenen voluntat de fer-la millor.

Maneres de fer.........maneres de dir.