diumenge, 25 de gener de 2009

EL PLA D’INVERSIÓ MUNICIPAL DE ZAPATERO

En el passat Ple Municipal de Calella que es va celebrar el dijous 22 de gener , l’equip de govern va aprovar amb l’ajut Zapatero ( 3’2 M€) la urbanització de la Riera Capaspre. Vull fer un seguit de consideracions :

Ja ho vaig dir en un altre post , benvinguts siguin els diners! Ara bé aquestes inversions tenen una sèrie de condicionats dels quals el més important i complicat és l’obligació de finalitzar l’obra el 31 de desembre d’aquest mateix any. La decisió del govern municipal de destinar bona part de l’ajut a la urbanització de la Riera, és al nostre entendre una decisió molt arriscada doncs coincideix en el temps amb la canalització de la pròpia Riera (tot just aquests dies comencen les obres) i per tant se solapa en un mateix temps 2 obres prou complicades i complexes.

Cal tenir en compte a més que l’obra d’urbanització no pot començar fins el 15 d’abril , la qual cosa tensiona encara més i de manera important tot l’entremat d’execució d’aquestes 2 obres (Canalització i Urbanització). Decisió excessivament arriscada, cal tenir en compte que si l’obra no finalitza en el termini establert l’ajuntament haurà d’assumir part de la despesa.

A més considerem que aquesta decisió no compleix la filosofia de generar llocs de treball especials, és a dir promoure al màxim l’economia . No és el mateix una sola empresa que executarà tot el projecte que diverses empreses que puguin executar projectes diversos també importants per a la nostra Ciutat.

Quina és la nostra proposta ??? Quines són les nostres alternatives ???
La nostra proposta és que amb aquests diners poden realitzar-se un seguit d’accions en el conjunt de la Ciutat que permeti visualitzar una transformació més gran en qüestions importants , per exemple :

1.- Pla de Ciutat per Soterrar Contenidors ( garantint més ordre i neteja )
2.- Clavegueram del carrer Sant Joan i c/. Sant Pere. (imprescindible i urgent)
3.- Fer un aparcament entre Fàbrica Llobet i Zona Esportiva La Muntanyeta (absolutament necessari els aparcaments a la nostra Ciutat)

Estem parlant de 3 Milions d’€ i per tant pot assumir-se i garantir , no únicament promoure que diferents empreses puguin fer-ho i ajudar a l’increment de llocs de treball , sinó que l’impacte d’aquest ajut pugui notar-la el conjunt de la Ciutat i no únicament en una zona concreta per important que sigui.

Deixo de banda la manca de voluntat de consens per part de l’equip de govern amb els partits polítics que estem a l’oposició, però això ja estem acostumats encara que la retòrica de l’Alcalde quan surt als mitjans és de fer creure que amb bona voluntat ho podem fer tot.