dilluns, 22 de desembre del 2008

FESTES NADALENQUES

Ja estem immersos en aquests dies de forçada o il.lusionada o indiferent festes nadalenques. En aquesta època de l’any en què els bons propòsits, els dinars familiars, els sopars de feina i sobretot el consumisme , ens aboquen a creure que tot pot ser quelcom diferent al que de manera habitual succeeix la resta de l’any.

És el Nadal de debó una època de bons propòsits , ens duren molt aquests bons desitjos?? . Conec força gent que es senten força tristos en aquestes diades i que l’esforç personal que fan de cara la família és molt i molt gran. Personalment i des de que em va néixer la meva única filla he tingut nadals amb més o menys il.lusió per les festes , sobretot pel que li representava a ella , però en canvi , no hi hagut un sol Nadal que aquesta sensació de buidor especial que et deixen les persones que ja no t’acompanyen en aquestes dates ( en el meu cas fa molts anys que no tinc els pares) hagi desaparegut.

És una buidor i tristesa especial , perquè tot l’entorn et dona la mesura exacte de com podria ser tot de just i complet si els que trobem a faltar ens acompanyessin.

Potser si que és molt forçat en determinats moments però crec sincerament que són necessaris i molt útils. La quotidianitat i el ritme de la vida actual , ens allunya la resta de l’any , de la importància dels moments que imposa aquests dies , a on els mots com PAU, AMOR, FELICITAT,FAMÍLIA, AMICS, tenen un sentit diferent.

Soc conscients que pot semblar carrincló però reivindico , encara que sigui amb l’excusa de les Festes Nadalenques, aquest esperit ( potser forçat, d’acord ¡¡) de voluntat d’il.lusió i de bons desitjos . Les taules compartides ( fins i tot amb aquells que saps que no s’ha portat prou bé ) són un bon moment per reflexionar i pensar que potser i al capdavall no hi ha res que no sigui molt relatiu. I que sempre hi ha més de positiu en aquestes taules que de negatiu, sobretot quan mires als grans de la família i saps que són feliços amb tots els que els envolten.

Així doncs , estimats amics 2.0, encara que us trobeu en els forçats, o els indiferents o en l’apartat dels il.lusionats. QUE TINGUEU BONES FESTES I SOBRETOT QUE LA CRISI NO ENS ENGANXI A NINGÚ EN AQUEST PROPER 2009.

UNA ABRAÇADA BEN FORTA.