divendres, 7 de març del 2008

Segur que no són el mateix PP i PSOE?


Segur que no són el mateix PP i PSOE? Per a Catalunya sí
  1. El PP ha recorregut al TC l’Estatut. El PSOE ha demostrat la seva clara negativa a desenvolupar-lo.
  2. El PP va envair les competències de la Generalitat. El PSOE també (llei horaris comercials, dependència, desenvolupament rural, ajudes habitatge...).
  3. El PP està en contra de les seleccions nacionals. El PSOE també. Durant aquests quatre anys han fet tot el possible per evitar el reconeixement internacional de diferents esports.
  4. El PP està en contra que les institucions catalanes tinguin posició majoritària i determinant en la gestió del Prat. El PSOE també.
  5. El PP no va invertir tot el que li tocava a Catalunya. El PSOE tampoc. El Govern espanyol deu a Catalunya 700 M€ com a mínim (dels anys 2007 i 2008).
  6. Per al PP, fer arribar el TAV a Catalunya no va ser una prioritat. Pel PSOE tampoc, si no, el TAV no hagués arribat 16 anys després que el fessin arribar a Sevilla.
  7. El PP està en contra del retorn dels arxius de Salamanca. El PSOE hi està a favor, però en quatre anys ha estat incapaç de complir plenament la seva pròpia promesa, i ja ha esgotat el termini que fixa la llei. Encara queden tots els arxius de particulars.
  8. El PP no va fer res pel català. En època del PSOE, s’ha aconseguit un primer reconeixement del català a Europa, però no ha fet res pel seu reconeixement a l’Estat. El català no s’ha pogut utilitzar al Congrés, i Bono adverteix que els propers quatre anys, tampoc.
  9. El PP s’oposa a la independència de Kosovo. El PSOE també.
  10. El PP té el Manuel Pizarro, que ja hem vist quina estima té per Catalunya. I el PSOE té José Bono, que és el que no pensa deixar parlar català al Congrés i el que planteja un acord PP-PSOE per fer front als partits nacionalistes no espanyols.